Sinan Vardar

Sinan Vardar

06 Ekim 2014 | Pazartesi

Beşiktaş'ın bayramı

Öncelikle Beşiktaş, Tottenham maçında çift yürekli oynamıştı. Futbol keyfi hâlâ damağımızda. Böyle maçların ardından lige konsantre olmak zordur ama Beşiktaş, Balıkesir engelini de aşmayı başardı.
Bilic, Balıkesir deplasmanında Sosa, Oguzhan, Kerim Frei, Gökhan Töre ile birlikte sansasyonel bir 11 ile sahaya çıktı. Hırvat teknik adam orta sahayı ilk defa bu kadar ofansif kuruyordu ve Olcay tam 72 maç sonra kesik yemişti.
Doğrusu Olcay'ın yokluğunda Besiktaş ilk yarida baskılı gözükmesine rağmen pozisyon, karambol ve hatta verkaç üretmekte etkisiz kaldı.

Mustafa Pektemek farkı
Sosa'nın sakatlanmasının ardından ikinci devreyle birlikte Mustafa Pektemek'in oyuna girmesi siyah-beyazlı takıma pozitif enerji verdi.
Mustafa çok önemli bir gole imza atarak klasını gösterdi.
Balıkesirspor kağıt üzerinde en kolay deplasman olarak gösterilebilir ama Bal-Kes'in iki hafta Galatasaray'ı yenmişligini unutmamak gerekir.
Bilic golden sonra bir türlü form tutamayan Demba Ba'nın yerine Veli'yi alarak güvenliği ön planda tuttu.
Yaptığı değişiklikler yerindeydi. Ancak son dakikalarda skoru koruma gerginliği siyah-beyazlı taraftarlara soğuk terler döktürdü.
Bilic 1-0'lık skoru elbette riske etmemekte haklı ama ikinci gol için formüller düşünmeli. Çünkü futbol her zaman adaletli değildir. Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor maçlarında yaşanan kayıplar ortada.

Zirve artık Beşiktaş'ın
Hakem Deniz Çoban formsuzdu. Ersan'ın Sercan'ı düşürmesi net kırmızı kartlıktı. Oyunu sık sık gereksiz düdüklerle durdurması futbol keyfini bozdu.
Süper Lig'in ilk 5 haftası şunu gösterdi.
Beşiktaş 5 haftanın ardından liderliği yakalayarak şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu gösterdi.
Kartal, Ligde oynadığı üçüncü deplasman maçından da galip dönerek yarışta inanılmaz bir avantaj yakaladı.
Dikkatinizi çekerim; siyah-beyazlı takımın bu sezon Arsenal deplasmanı haricinde yenilgisi yok.
İyi oynasa da kötü oynasa da Beşiktaş kazanmaya alıştı. Bayramda gelen liderliğin tadından yenmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor