Sinan Vardar

Sinan Vardar

10 Temmuz 2014 | Perşembe

Söz veriyorum

Geçtiğimiz hafta futbol tarihimizin en önemli projeleri arasında yer alan Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.
Umarım bu başlangıç olur ve Türkiye bu eğitim tesisleriyle futbolda sağlam adımlar atar.
Bu açılışı neden önemsediğimi düşünen okurlarım olabilir.
Bakın, dünya futbolunda söz sahibi olan ülkeler bu tür tesis ve futbol gelişim merkezlerini yıllar önce kurmaya başladı.
Dünya Kupası'nda Brezilya'yı bozguna uğratarak finale çıkan Almanya'da, tam 90 futbol gelişim merkezi var. Aileler çocuklarını bu merkezlere emanet ediyor ve hafta sonları da bu tesislerdeki etkinliklere katılıyorlar.
Gelişim merkezleri
Futbol gelişim merkezleri okulların yürüyerek 10 dakika mesafesinde. Çocuklar ve gençler okullarından çıktıktan sonra bu tesislerde hem eğleniyor hem de spor eğitimleri alıyorlar. İspanya, İngiltere ve Hollanda gibi futbolda gelişmiş ülkeler de geleceğin yıldızlarını futbol gelişim merkezlerinde yetiştiriyor.
Riva'nın ardından ikinci büyük futbol gelişim merkezi, Soma şehrimizde yapılacak. Bu karar Somaspor Başkanı olarak beni ve Somalı hemşehrilerimi heyecanlandırıyor.

Futbolcu cennetiyiz
Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri bunun için bir fırsat.
Kulüplerimiz de artık akıllı yönetilerek futbolda doğru hamleler yapmalı. Ülkemizde müthiş futbol yetenekleri var. Belki çok iddialı olacak ama dünyanın en yetenekli genç futbolcuları ülkemizde yer aldığına inanıyorum Ülkemiz tam futbol cenneti ve bu gençlerin çok büyük çoğunluğu varoşlarda yaşıyor. Maalesef biz onlara ulaşamadan bu yeteneklerimiz yok olup gidiyor.
Ülkemizde daha fazla futbol gelişim merkezleri açılmalı ve Türkiye'nin dört bir yanına yayılmalı.
Bir yetenekli gencimiz bile heba olmamalı. Bu gençlerimizi futbola, olmadı iyi bir eğitim anlayışıyla topluma kazandırmalıyız.

Adım adım zirveye
Bakın Seyit Mehmet Özkan önderliğindeki Altınordu'ya.
İnanılmaz işler yapıyorlar. Türkiye'nin Altınordu'su, Türkiye'nin yetenekli gençlerine güvenerek, akıllı yönetim anlayışıyla, çok kısa zamanda PTT 1. Lig'e çıktı.
Akademisiyle gençlerin önünü açan ve Süper Lig'de sadece Türk gençleriyle mücadele edeceğini üstüne basa basa belirten Özkan ve ekibini ayakta alkışlıyorum.
Her fırsatta iddia ediyorum; Altınordu birkaç yıla kalmaz yetenekli gençlerimizle Süper Lig'in zirvesine doğru adım atacak. Umarım ülkemin dört bir yanı futbol gelişim merkezleriyle dolar. İnanıyorum ki; futbol adamları doğru yatırımlar yapar ve yeteneklerin önünü açarsa bu gençler bize Dünya Kupası'nı bile getirir.
Soma'da da gençlerimizle büyük başarılar yakalayacağız. Sizlere ve Somalılara buradan söz veriyorum. Allah bana ömür verirse Somaspor'u çok kısa sürede Süper Lig'e çıkaracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor