27 Eylül 2014 | Cumartesi

Herhalde

Bir maçtan çok daha fazlasıydı...
Her şeyden önce; Başkan Ünal Aysal'ın"Herhalde bırakıyorum" açıklamasındaki 'herhalde' ile doğrudan alakalıydı. Maçın başında ilk 10 dakikada Sivasspor, bulduğu üç net gol pozisyonlarından faydalanamamıştı.
Sonrasında kullandığı harika bir köşe vuruşuyla Olcan Adın ilk 11'e alınışının hakkını veriyordu. Kendisini gönderemeyenleri ipten almayı alışkanlık haline getiren Aurelien Chedjou bu müthiş ortayı, harika bir kafa vuruşuyla tamamlayıp Galatasaray'ı öne geçirmişti. Olcan bir de penaltı yaptırtıp, suskun kral Burak Yılmaz'a bile gol atma şansı tanıyarak kariyeri için çok önemli bir eşiği de geçmeyi başarıyordu. Artık kimse onu kolay kolay 11'den kesemezdi.
Neyse erken konuşmayalım.
Keza; Olcan, takım kenetlenmiş yedek kulübesine giderken "yalnız adamı oynamak" suretiyle çok anlamsız bir tepki koydu. Kimileri "Sivasspor santra yapamasın diye" diyor. Bana pek öyle gelmedi. Hocası ben olsam, bir kaç hafta daha, değil 11'e, kulübeye dahi almazdım.

Monaco rövanşı gibi!

Karşılaşmaya hızlı giren Sivasspor'un yenilen ilk golün ardından ortalıktan kayboluşu dikkat çekiciydi. Teknik direktör Roberto Carlos, devre bitmeden başlayan müdahaleleriyle ikinci yarıya da etkili başlamayı başardı.
Galatasaray maça o kadar pamuk ipliğiyle bağlıydı ki, sosyal medyadaki Cimbomlular "her an yiyebiliriz" endişesini gizlemiyordu. Galatasaray'ı henüz tam tanıyamayan Cesare Prandelli'yse bu maçı kazanmanın, "üç puandan öte" bir şey olduğunu 70. dakikada yenilen golle dahi anlayamamıştı.
Son 15 dakika Galatasaray kapandıkça kapandı. Akıllar hemen tarihin tozlu sayfalarına gitti. Sivasspor maçının son 15 dakikası -neredeyse-
Monaco rövanşı gibi geçti.
En önemli gol silahı stoperi Aurelien Chedjou, en önemli oyuncusu kalecisi Fernando Muslera olan bir takım için bu galibiyet büyük lüks doğrusu.
Başkan Ünal Aysal karşılaşmayı iyi izlediyse, kararından dönmez "herhalde"...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor