14 Eylül 2014 | Pazar

MELO

Anlamayan kaldı mı; Galatasaray'ın en önemli oyuncusu, ne Sneijder, ne de Burak.
O oyuncu; -açık ara- 'olayların adamı' Melo... Eskişehir maçında ilk yarının en iyi isimleri; yerlilerden Yekta, yabancılardansa Chedjou'ydu.
Enteresandır; sezon planlamasında bu iki futbolcunun isimleri yoktu.
Prandelli, ikinci yarıda, Bruma-Umut, Sneijder- Olcan ve Burak-
Pandev değişiklikleriyle takımını bir miktar silkelemeyi başardı ama golü bulamadı. Çünkü; Galatasaray'da üç oyuncudan çok daha fazlasının değişmesi gerekiyor.
Ali Kırca niye istifa etti? Açıklamasında ''kitap yazmak için'' diyor.
Onu sevenler, yönetimle ters düştüğü pek çok konu olduğuna dikkat çekiyor. Spor İletişimi'nden anlayanlarsa, istifasının, Kuzey Kore Spor Kültürü'ne yakışan ''4. Yıldız seremonisi'' ile ilgili olduğunu biliyor.
Ben de ''bir iletişim faciası'' olarak gördüğüm seremoninin, Kırca gibi bir ekran yıldızının kaymasına gerekçe olduğuna adım gibi eminim.

Spor iletişimi(!)

Kulüp iletişiminin tepesindeki ismin böyle bir 'facia''dan sonra istifa etmesi rastlantı olamaz. Kırca'yı sevenler ''seremoniyi, o ve ekibi değil, başkaları yaptı'' diyor. Bazı yöneticilerse seremoninin, onun sevk ve idaresinde gerçekleştiğini fısıldıyor. Bazı haberlerde Kırca'nın istifaya zorlanarak görevden alındığı bile yazıldı ama, benim istifa olarak kabul ettiğim bu gelişme; ister bir tepki, isterse bir bedel olarak, "kek kalıbı hadisesi'' denen o 'şey'' ile ilgili. G.Saray yönetimi böyle bir 'şey'e kendisini ikna edenleri tek tek ifşa etmek zorunda.
Futbol ve medya; sokağımdaki bakkal, yolda karşılaştığım ergen, milyar dolarlık patronlar, profesörler, ev hanımları vb tarafından en az bizim kadar BİLİNİYOR. Öyle ya; gazete okuyorlar, TV izliyorlar ve futbolu en az bizim kadar seviyorlar(!).
E öyleyse; spor iletişimi, herkesin kolayca varlık gösterebileceği bir branş... O yüzdendir ki; pek çok haberci ağabeyimiz, spor sayfalarında yazıları, spor programlarında yorumlarıyla (farklı sektörlerden pek çok insan gibi) sahne alabiliyorlar.
HEPSİNİN kariyerinde spor servislerini hor görüp, ikinci plana atmış olmanın lekesi varken hem de...
Bari yönetmeye talip olmasalar!
Çünkü; herhangi bir iletişimcinin anladığı kadar sporla, spor iletişimcisi olunamıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor