25 Kasım 2015 | Çarşamba

Necip'e milli forma yasak mı?

Hiçbir takım tüm maçlarını yüksek tempoda oynayamaz. Fizik güç ne denli yüksek olursa olsun!
Beşiktaş'ın orta sahası dinamo gibidir.
Çok yakında sakatlığı tamamen geçmesi beklenen
Veli ile
, yine sakatlık dönemini henüz atlatamamış Tolgaylı orta saha, hem rakip ortaklarında kesicilikleri hem de Beşiktaş'ın hücumlarına katkılarıyla takımın vazgeçilmezleridir.
Veli ile Tolgay'ın sakatlıklarını tamamen atlatmalarıyla Beşiktaş'ın futbolu daha bir keyifle izlenecektir.
Siyah-beyazlı takım için önemli olan 'takım oyunu'dur. Beşiktaşlı futbolcuların başarılı olmalarında en dikkat çeken; profesyonel olmalarına karşın amatör ruhla oynamalarıdır. Beşiktaş'ın başarısındaki öteki etken; bildiği oyununu deplasmanda da oynamasıdır. Nerede, kiminle oynarsa oynasın, oyun felsefesinden ödün vermiyor. Savunmaya çekilip kapanmaz, hücum futbolundan vazgeçmez. Çünkü kadrosu ağırlıklı olarak hücumculardan oluşuyor. Hücumlarında gol atmak problem olmuyor.
Beşiktaş, liderliğin verdiği ya da vereceği rahatlıkla hız kesmiyor, son dakikaya dek gol için çalışıyor. Nitekim, aradığı golü buluyor! Beşiktaş'ın, özellikle hücumdaki kanat oyuncuları Gökhan Töre ile Quaresma ve Olcay sık sık yer değiştirerek rakip savunmayı şaşırtıyor, zora sokuyorlar!

Rahat pozisyon buluyorlar
Ayrıca ligin en dinamik, en hareketli takımı olduğu için pozisyon bulmakta zorlanmıyor. Hızlı oyun, çabuk pas Beşiktaş'a pozisyonlar ve goller bulduruyor.
Bu coşkulu oyunuyla Beşiktaş taraftarını coşturuyor, heyecanlandırıyor!
Beşiktaş'ın hücumlarında umutla bakılan iki kozu Quaresma ile Sosa, elbette Mario Gomez, Cenk Tosun, Kerim Frei ve Oğuzhan. Ancak özellikle Quaresma ile Sosa'nın savunmaya yardımı hiç olmuyor! Oysa, günümüz futbolunda geçerli olan takım oyunu ve birlikte hücum, birlikte savunmadır. Bunun için de fizik gücünün eksiksiz olması, bu düşüncenin tüm takımda olması gerekir.
Beşiktaş'ta nedendir bilinmez; Necip hep üvey evlat muamelesi görüyor!
Oysa; bu genç, Beşiktaş altyapısından yetişmiş bir değerdir. Veli'nin yokluğunda Şenol Güneş, bu görev adamını tereddütsüz oynatmalıdır! Kaldı ki Necip; sağ bek, stoper ve önlibero oynayabilmekte, oynadığında da hiç falso yapmamaktadır.
Fatih Terim, Necip'i milli takıma neden düşünmez, o da ayrı bir merak konusu! Yurt içinden ve yurt dışından adı-sanı duyulmayanları milli takıma çağıran Fatih hoca, burnunun dibindeki Necip'e milli takım davetiyesini neden çok görüyor acaba? Cenk Tosun, Oğuzhan, Olcay kadar Necip Uysal da milli formayı hak eden futbolcudur, sevgili hocam! Necip'i milli takıma çağırmamana sebep olan eksiği, hatası nedir?
Soyadı gibi Uysal olması mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor