18 Kasım 2015 | Çarşamba

Kartal zirveye nasıl kondu?

Avrupa'da kontrollü, Türkiye'de hücum futbolu oynayan ve keyif veren Beşiktaş, yurt içindeki futbolunun karşılığını liderlikle görüyor. Kartal'ın eksiği ve sıkıntısı; sahasızlıktan kaynaklanan "Gurbet kuşu" olması. Buna karşın liderlik koltuğuna oturması yani zirvede uçması övgüye değer.
Beşiktaş'ın bu başarısının mimarı teknik direktör Şenol Güneş'tir elbette.
Çok koşan, genç kadrosuyla zirveye oturan Kartal, bu temposuyla liderliği yitirmez! Bu yarışta özellikle forvet elemanlarıyla galibiyet serisi uzun olur, Beşiktaş şampiyonluk hedefini vurur.
Siyah-beyazlı takımın savunmasının hala güven vermeyen performansı, iyiye gidişi bozabilir. Sağ bek Beck ile sol bek İsmail Köybaşı'nın hücumlardaki bindirmeleri kadar stoperler Rhodolfo ile Ersan Gülüm'ün, Beşiktaş'ın keyif veren futboluna eşlik etmeleri, güven vermeleri gerekir! Miloseviç, takımına uyum göstermekten uzakta!
Beşiktaş'ın iki kanadındaki sağda Beck-Gökhan Töre, solda İsmail-Quaresma ikilileri hücumlarda daha bir uyum göstermeli, Gomez'e bolca gollük ortalar yapmalı. Böylece Gomez'in gol krallığı yaşadığını görebiliriz!

Kurtarıcı golcüler var
Beşiktaş'ta Sosa sanki yeni gelmiş, misafir sanatçı gibi oynuyor! Kalitesi ve klası ortada ama kendini oyuna vermiyor!
Pas alış-verişini en iyi yapabileceği futbolcu Oğuzhan'dır! Bu ikilinin pas diyaloğu ile Beşiktaş, bir dolu pozisyona girer, daha çok gol atar.
Beşiktaş'ın hücum hattında gol pozisyonuna rahatlıkla girebilen futbolcusu Kerim Frei'dır! Şenol hoca bu futbolcudan daha çok yararlanmalıdır.
Sakatlık ve cezalar Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında fren yaptırabilir! Bu durumda yapılacak olan; günümüz futbolunda önemli takım savunması yer tutar. Yani forvetin ve orta sahanın geriye gelip, savunmaya yardım etmesidir. Atiba ile orta alanda çok iyi anlaşan ön libero Veli'nin yokluğunda orta alanı rahat geçen rakip forvetler, Beşiktaş savunmasını zor durumlara düşürüyor!
Orta sahanın görevi forvete destek, hatta fırsat bulduğunda gol atmaktır! Savunma yönleri zayıf! Şansa, kısmete bakın ki; Beşiktaş yenilmedi. Bu da başkan Fikret Orman'ın şansı diyebiliriz! Beşiktaş'ın daha çok gol atması için hızlı pas yapıp rakip kaleye inerek pozisyon üretmelidir.
Beşiktaş'ın avantajı ise diğer takımlara nazaran kurtarıcı golcülerinin çokluğudur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor