11 Temmuz 2014 | Cuma

Mantalite farkı

Beşiktaş, transferde kesenin ağzını bolca açıp para dökmemeye özen gösteriyor.
Demirören döneminde hacıağa harcamaları yapmanın sıkıntılarını hâlâ çekmekte!
Bu yüzden yabancı transferinde zorlanıyor, kılı kırk yarıyor!
Yabancı transferinde ödenecek para kadar futbolcunun; takıma, ülkeye, havasına, yiyeceğine alışması da önemlidir. Uyum göstermesi için zaman gerekir.
Şimdilerde dikkat çeken sıkıntısı; Gökhan Töre transferinde.
Bu transferde parasal engeli aşabilirse rahat nefes alabilecek.
Çünkü Töre, önemli ve gerekli futbolcudur! Yeteneğini, kalitesini geçtiğimiz sezonda bir kez daha kanıtlamıştır. İki kanatta da oynayabilen Töre'nin dikkat çeken etkili özelliklerinden biri; kenardan içeri katederek etkili hücumlar yapmasıdır. "Her güzelin bir kusuru var" misali Gökhan'ın kusuru; topu ayağında fazla tutup, fizik olarak güçten düşmesi ve rakip savunmanın kapanmasına olanak tanıması.

Kesenin ağzı açılmalı

Beşiktaş'ın şu andaki hedefi, amacı; Şampiyonlar Ligi'ne götürecek baraj maçlarında başarılı olabilmek. Bunun için de yapması gereken; yabancı futbolcu transferinde elini çabuk tutup kesenin ağzını açmak, İngiltere kampına yetiştirmektir.
Buna mecbur!
Kaliteli yabancıyı ucuza alamazsınız! Kesenin ağzını açmazsanız evinize erken dönersiniz!
Arjantinli Lanzini, Yunan Mitroglou kaliteli futbolcular. İkisinin transferi Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlayacak baraj maçlarında yol aldırırlar!
İş ki; kesenin ağzı açılsın!
Beşiktaş ağırlığını dış transfere verirken iç transferde hatalar yapıyor! En çarpıcı örnek; "yarının yıldızı" 19'luk Muhammed Demirci'nin kiralık gönderilmek istenmesi.. Yaşıtı olan Fenerbahçeli Salih Uçan Roma'ya transfer olurken Beşiktaş'ın Muhammed'i ısrarla oynatıp kazanmayı düşünmemesi yönetim ve teknik kadro hatasıdır!
Muhammed Demirci-Salih Uçan olayı; iki kulüp arasındaki mantalite farkını ortaya koymaktadır!
Aradaki mantalite farkı, puan cetveline yansımaktadır!
Kanarya aya, Kartal yaya!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor