09 Nisan 2014 | Çarşamba

Şampiyonlar Ligi

UEFA'dan cezalı olduğu için şampiyonluğu kesinleşmiş gibi olan Fenerbahçe'nin gidemeyeceği Şampiyonlar Ligi'ne götürecek lig ikinciliği için G.Saray'la çekişen Beşiktaş'ın diğer iki rakibi; sakatlık ve strestir. Bu iki unsur, siyah-beyazlı takımın G.Saray'dan daha zorlu rakibi.
Bu iki unsuru öncelikle yenmek zorunda!
Şu bir gerçek ki; Fenerbahçe ile Galatasaray'a oranla Beşiktaş'ın kadrosu, deneyim yetersizliği ile sakatlığın sıkıntısını çekmekte. Bu Beşiktaş, daha çok efor harcamak zorunda!
Bu süreçte Beşiktaş'ın en büyük güvencesi; hücumcularından çok az hata yapıp, az gol yiyen savunması. Kartal'ın tesellisi ise; bu kadro yapısıyla aldığı sonucun "yıldızlar topluluğu" lider F.Bahçe'den daha değerli olması! Daha iyisini yapamamanın üzüntüsünü yaşayan Kartal'ın avantajı şampiyonluğu garantileyen F.Bahçe ile kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olması.
Bu süreçte Beşiktaş'ın başarısı, 'kilit' oyuncuları Veli, Atiba ile Oğuzhan'ın gösterecekleri performansa bağlı. Ve elbette golcüleri Almeida ile Mustafa ve Ömer Şişmanoğlu'nun becerileri söz konusu.

İnancı yitirmemek
Üç forvet, skorun belirleyicileri olmada önemli rol oynayacaklar.
Almeida ile Ömer ve Mustafa'nın gösterecekleri iyi performansla Beşiktaş maddi yönden düze çıkar.
Ve elbette Spor Toto Süper Lig'de ikincilik kolay olmayacak Beşiktaş için! Zira, ikincilik için çekiştiği ve aynı hedefe koşan G.Saray'ı ekarte etmek zorunda! Bunu başarır mı?
Bu eksik kadrosuyla ve de bu formuyla çok zor gibi görünüyor.
Zoru başarırsa lig şampiyonu olmuş gibi sayılır, sevinir!
Ama önünde G.Saray gibi bir rakip, bir engel var! Bu zorlu engeli aşabilirse hem ezeli rakibinden iki yenilginin rövanşını almış gibi olur hem de şampiyon olmuş gibi bayram yapar!
Ama hangi kadroyla, hangi formla?Beşiktaş'ın yapacağı; son düdüğe dek hırsını, inancını yitirmeden mücadeleyi bırakmamaktır! Başka şansı yok..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor