02 Nisan 2014 | Çarşamba

Verimsiz yıldızlar

Ligin boyu kısaldıkça heyecan daha bir artıyor. Özellikle gözler ve dikkatler ligin zirvesi ile dibine odaklanıyor.
Üsttekiler gol atmayı yeğlerken alttakiler yememek için canlarını dişlerine takıyorlar. Maçların tansiyonu bunu gerektiriyor.
Beşiktaş'ın en büyük şanssızlığı; tamirat nedeniyle İnönü Stadı'nın kapalı olması."Gurbet kuşu"na dönen Kartal, buna karşın Şampiyonlar Ligi'ne götürecek ilk iki için direniyor. Hem de Gökhan, Sivok, Holosko, Fernandes, Almeida gibi önemli kozlarının sakatlıklarına karşın.
Fernandes'ten söz etmişken; çok şey vermesi gerekirken bu süreçte takıma hiçbir şey vermeyen Portekizli için iki laf etmeliyiz. "Gece kuşu" olma tutkusunu bırakmayıp, ekmek parası kazandığı Beşiktaş'a, klasına yakışmayan ihanetle bekleneni vermeyen Fernandes, eğer "adam gibi" oynasaydı Beşiktaş bugün lider F.Bahçe'nin yerinde olurdu!
Ama yok, Fernandes için zevku sefa daha önemliydi! İşin kötüsü; bu zat-ı muhterem, sakatlığının nedeninin bozuk yaşantısı yüzünden kaslarının ağır bir meslek olan futbolu taşıyamadığı gerçeğini düşünemiyor!
Ya da kabul etmiyor..

Pektemek'i örnek alın
Eksikliklere karşın Beşiktaş; Veli, Franco, Atiba, Necip, Motta'nın üstün çabalarıyla zirvenin peşini bırakmıyor. Özellikle ön libero Veli ile Atiba'nın emek ve alın teri dikkat çekici.
Bir önemli nokta daha; sakatlıkları ve de Fernandes'in yararsızlığının yanı sıra, Olcay ile Oğuzhan'ın beklenenin altında verimli olmaları Beşiktaş'ı zirve yarışında olumsuz etkiliyor.
Olcay Şahan formsuz, Oğuzhan Özyakup sakatlığından ötürü istikrarsız. Bu iki yıldızın performansı Beşiktaş'ın başarısında önemli etkendir.
Sonuna yaklaşılan ligde iki genç yıldızın Beşiktaş'ı sırtlayıp, hedefe taşıması beklenmekte.
Olcay ile Oğuzhan, kafası yarılmasına, kanlar içinde kalan dört formasını değiştirmesine karşın takımı yalnız bırakmayan Mustafa'yı örnek almalılar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor