Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

11 Nisan 2014 | Cuma

Selçuk olayında Mancini hatalı

-Federasyon Başkanı Melo için 'G.Saray bu oyuncuyu göndermeli' demiş. Siz ne diyorsunuz?

Bir eleştiri yapacaksam önce iğneyi kendime sonra çuvaldızı başkasına batırırım. Melo geldiği günden beri hep hedef tahtası yapılıyor. Brezilyalı yıldız, Arena'ya ayak bastığı ilk günden itibaren 40 yıllık G.Saraylı gibi oynuyor. Melo'nun hırsını, oyun zekasını ve G.Saray'a sağladığı katkıyı inkar edemeyiz. Ancak tüm yabancı oyuncularda ders konusu olabilecek aşırı hırsa dayalı bir öfke kontrolsüzlüğü var.
Örnek mi? Lugano, Melo, Alves, Meireles, Nouma, Zago, Filipescu...
Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak TFF Başkanı Demirören'in, "G.Saray Yönetimi, Melo konusunda Beşiktaş'ın Nouma ile ilgili verdiği kararı uygulamalı" önerisine karşı çıkıyorum.
Nouma ile Melo arasında terbiyesizlik farkı var.
Biri dilini kullanmış. Diğeri de elini şortunun içine sokmuş! Sonuç ikisi de izleyenlere örnek olamayacak çirkinlikleri sunmuş.
Demirören'in Beşiktaş'ta yöneticiyken, 'Nouma gitsin mi, kalsın mı?' oylamasında 'Kalsın' dediğini biliyoruz.
O gün Nouma'nın çirkinliğine göz yuman Demirören, bugün Melo'nun dil çıkarmasına nasıl tepki koyabiliyor?
Komik ve ayıp! Keşke Demirören başında bulunduğu kurumun ücret ödediği hakemi Halis Özkahya'ya önce elini yuvarlak yapan sonra içine parmağını sokan, ayrıca Kadıköy'deki G.Saray maçında edep yerini gösteren Meireles için de aynı hassasiyeti gösterseydi.

- Başkan Aysal, Drogba ile bir yıl daha devam etmek istediklerini söylüyor. Sizce de kalmalı mı?

Londra'daki Chelsea-G.Saray maçı öncesi Drogba'ya Chelsea taraftarları büyük sevgi gösterisinde bulundular.
Hatta yönetim, jübile anlamına gelen gümüşten yapılmış bir ayakkabıyı Drogba'ya verdi. Maç oynanırken Drogba, Chelsea savunmasını rahatsız edecek direnci ve fizik gücü gösteremeyince Chelsea seyircisi 'Eskisi gibi değilsin Drogba' diye söylemde bulundu. Drogba, G.Saray'a geldiği fizik gücünde ve diriliğinde değil. Bir yıl daha oynamalı mı? Düşük fiyatlara oynayacaksa düşünülebilir. Drogba, G.Saray'a 'çilek' olarak geldi, şampiyonluğa katkı yaptı, çeyrek finalde de etkili oynadı. Ünal Aysal büyük hedefleri olan bir başkan. G.Saray gelecek yıl Avrupa'da iddialı olacaksa Drogba bu görüntüsü ile katkı sağlamaz.
Ancak Türkiye Ligi'nde heybetiyle, pozisyon bilgisiyle, rakip savunmaya sırtı dönük top tutma özelliği ile idare eder.

- Selçuk-Mancini olayı hakkında yorumunuz nedir? İkili arasında barış sağlandı mı?

Pahalı ve ünlü bir teknik direktörün, pahalı ve yıldız bir oyuncuyu, üstelik yönettiği takımın kaptanını maç içinde seyircinin kucağına ittiğine ilk kez tanık oldum. Mancini'nin pas tercihinden dolayı G.Saray Kaptanı Selçuk İnan'ı kulübeden vücut dilini kullanarak tartaklamasını ve el kol hareketleriyle 'Hadi oradan' dercesine seyirciye hedef göstermesini ayıpladım. Bir teknik adam kulübede krizleri çözmek için vardır. Kriz yaratmak için değil! Drogba, Sneijder, Yekta ve Hakan Balta yaşanan üzücü olayda kaptan Selçuk'a destek çıkarken, Mancini'ye 'Hatalısın' mesajını verdi.
Mancini'nin uzun süredir kafası rahat değil. İtalyan hocanın en büyük hedefi Dünya Kupası'ndan sonra İtalya Milli Takımı'nın başına geçmekti. Meslektaşı Brandelli, milli takımdaki görevini iki yıl uzatacağını açıklayınca Mancini'nin 'şirazesi' kaydı. Mancini şimdi bu huzursuzluğun pençesinde kıvranıyor.
Başkan ve oyuncular, Mancini ile Selçuk arasındaki dargınlığın bitmesi için özen gösterdi.
Fenerbahçe maçında yaşanan tatsız olayı doğru analiz edemeyen, taraftarın yuhalamasına alınganlık gösteren Selçuk formasını ve kaptanlık pazubandını çıkardı. Selçuk hatasının farkına vardı ve özür diledi.
Mancini ile yaşanan tatsızlık tatlıya bağlandı. Unutmamalı ki Selçuk, G.Saray'ın Avrupa'ya gitmeyeceği bir dönemde Avrupa'ya gidecek kulüplerin önerdiği büyük paraları elinin tersi ile itip G.Saray'a imza attı. G.Saray taraftarı, karakterli bir oyuncu olan kaptan Selçuk'a sahip çıkmalı.

- G.Saray'ın önünde kupa ve ikincilik mücadelesi var. G.Saray ne yapar?

F.Bahçe'nin şampiyon olsa da Avrupa'ya gidemeyecek olması bu sezon hem G.Saray'da hem de Beşiktaş'ta ciddi bir rehavet yarattı. G.Saraylı futbolcular, Avrupa, kupa ve lig üçgeninde bir türlü sonuç istikrarını elde edemedi.
Kopenhag, Juventus, Chelsea maçlarında ortaya koydukları oyun ve aldıkları skor futbolcuların maç seçtiklerinin örnekleridir. Kupada Bursaspor skor olarak avantajlı, ancak G.Saraylılar rövanşa kafaca motive olacaklardır. İkincilik konusunda yarış Beşiktaş ile kafa kafaya gider.
G.Saraylı oyuncular kalan maçlarda ikinciliğin şampiyonluk kadar önemli olduğunun bilinciyle oynarlarsa kaliteleri ile hedefe varırlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor