13 Mayıs 2011 | Cuma

F1'i beceremedik

_Mesut Özil'i alan Real Madrid, Borussia Dortmund'dan da Nuri Şahin'i de kadrosuna kattı. Nuri açısından doğru bir transfer midir? Kendisini Real'de de gösterebilir mi?
Ben olsam gitmezdim. Şimdi bir laf vardır; "Roma'da ikinci olacakken Napoli'de birinci olacaksın."
Nuri Şahin, Almanya şampiyonu yani İspanya Ligi'nden hiç de aşağı kalmayan bir Almanya'nın şampiyonu Dortmund'un kaptanı. Dortmund'un altyapısında yetişmiş ve bugünlere gelmiş. Bir şehir efsanesi. Sokağa çıktığı zaman herkes saygıyla sevgiyle ona bakıyor. Şimdi gidecek Sarı Çizmeli Mehmet Ağa. İspanya'nın Marca gazetesi bana 10 milyon lira maaş verip, Madrid'e transfer etse gider miyim? Gider miyim ya! Ben burada birisiyim. Orada herhangi birisi olacağım. Ben olsam gitmezdim. Nuri neler düşündü bilemiyorum.

BİR SÜRÜ TALİBİ VAR
_
Formula 1 bu sezon belki de Türkiye'de son kez yapıldı. Görüşmeler devam ediyor. Büyük bir hevesle başlanmıştı, niye bu noktaya gelindi?
Senin elinde bir mal var. Diyelim; güzel bir araba var. Buna Özge; 50 bin lira veriyor. Ben 150 bin lira veriyorum. Hangimize verirsin? Ecclestone malın sahibi.
Adam Türkiye'de en düşük parayı kazanıyor. Bir sürü talip var 'Bize gel iki mislini kazan' diye. Niye adam Türkiye'de kalsın!
Biz beceremedik. Biz Formula 1'i organize etmeyi beceremedik.
Bir defa en yanlış yeriseçtik. Antalya'yıseçecektik.
Mayıs ayında dünya turizminin merkezlerinden biri...
Dünyanın her tarafından zaten insan orada var.
2- Türkiye'nin en kötü yayıncı kuruluşu aldı; TRT.
Yaptığı hiçbir şeyden ülkeyi haberdar edemeyen...

YER BULMAK İMKANSIZ
Ben bundan seneler evvel Budapeşte'ye Formula 1 izlemeye gittim. Budapeşte, ekonomik bakımından da siyasal bakımından da Türkiye'den geri kalmış bir ülkenin başkenti. O da İstanbul gibi ikiye bölünmüş Buda ve Peşte. Hangi tarafta olursan ol, her attığın adımda o hafta sonu o şehirde Formula 1 olduğunu görüyorsunve anlıyorsun. Bayraklar, dövizler, ışıklar, neonlar, afişler, billboardlar, bilmem neler.
Budapeşte'de bir tek tane otelde bir tane yatak yok.
Fakirler uyku tulumlarıyla sokakta yatıyorlar, zenginler Polonya'da, Romanya'da kalıyorlar. Araba kiralayarak sınır otellerine gidiyor. Çünkü Budapeşte'ye yakın yerlerde yer yok. Düşünebiliyor musun; cuma antrenman günü, sıralama cumartesi, yarış günü pazar, üç gün gelip sınırdan geçerek Peşte'ye geliyorlar ve tekrar öbür ülkeye dönüyorlar.
Macaristan böyle organize ediyor işi. Biz!.. İstanbul'da kimsenin haberi yok. Gazeteler doğru dürüst bir şey yazmıyor. TRT zaten seyredilmiyor. Etse de yüzüne gözüne bulaştırıyor.

_'Türk sürücü olsa ya da bir Türk sponsor olsa F1 daha fazla ilgi çekebilir' şeklinde bir görüş var. Katılıyor musunuz?
Formula 1'de kaç araba yarışıyor; 22 tane. Dünyanın en iyi sürücülerinin dörtte biri ancak yarışabiliyor. En az 100 kişi bekliyor Formula 1'de yarışabilmek için... Senin hangi yarışçın var? Formula 1'de öyle kolay kolay yarışılmıyor.

HİÇ YADIRGAMIYORUM
_
Fransa'da Blanc'in isteğiyle yabancı kökenli futbolculara kota uygulandığı iddiaları ırkçılık tartışmalarını alevlendi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yani, Fransa'da bayağı oy alan zamanın aşırı sağcısı
Le Pen neler dedi; Dünya Şampiyonu olan Fransa Milli Takımı için!.. Fransız orijinli bir kişi yok içinde. Hepsi sömürgelerden gelmiş. Böyle düşünen Fransız çok... "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" Fransız atasözü. Zidane'ı benimseyemeyen insanlar var orada. Onun için yadırgamıyorum.

* * *
TÜRK TAKIMI KALABİLECEK Mİ!
_Türk sporu bir büyük organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor. Avrupa Ligi 2012 Dörtlü Finali'nin İstanbul'da düzenleneceği açıklandı.
Bunu yapan Türk Hava Yolları. Çünkü Final Four'un sponsoru Türk Hava Yolları. Parayı veren o. Parayı veren düdüğü çalar.
Bu işi Türkiye'de yapın diyorsa Türk Hava Yolları, Türkiye'de yapacaklar.
Ama önemli olan şu; Türkiye'de yapılan Final Four'a, Türk takımı kalabilecek mi? Ben şu Final Four maçlarını seyrettim. Efes adına da Fenerbahçe Ülker adına da utandım. İkisi de bu turnuvada olabilirlerdi. Daha iyi kadroları vardı. Demek ki iyi yönetilemediler.
Seneye madem İstanbul'da yapılacak Final Four bizim Türk takımları da biraz kendilerine çeki düzen vermeliler.
Bu Siena'yı, Fenerbahçe orada yendi. Efes de yendi grubunda.
Bizimkilerin yendikleri gidip orada Final Four oynadı. Türk Hava Yolları'nın Final Four'unu, Türkiyesiz oynadılar. İstanbul'daki Türk Hava Yolları'nın Final Four'unu Türkiyesiz oynarsak iyice
ayıp olacak. Bu Formula 1'e benzemez yani.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor