06 Mayıs 2011 | Cuma

Kalite yükseliyor

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu, Time Type 1 takımından Efimkin kazandı. 8 etaptan oluşan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için neler söyleyeceksiniz?
En büyük başarı bu sene Eurosport'un bu turu yayınlamasını sağlamak oldu. Her ne kadar Eurosport bunu kendi altyazılarında "Tour of Italy" yazdıysa da... İnanamadım. Türkiye turundan naklen yayın yapıyorlar information'a (bilgi) basıyorsun "Tour of Italy" yazıyor. Kimsenin aklına da düzeltmek gelmiyor! Korkunç bir şey. Eurosport böyle bir yanlış yaparsa ben Türkiye'deki hangi televizyon kanalını, nasıl eleştiririm ya!..
Dünyanın öbür ucunda oturup bu yanlışı yapsalar neyse!.. Hayır... Eurosport Türkiye; Türkçe anlatıyor. Eurosport, Türkiye'deki insanlar tarafından yayın hakkı satın alınmış bir kanal. Türklerin haberi yok, "Tour of Italy" yazdığından... Kimsenin umurunda değil.

Maratonu yayınlamıyor
Ama bu büyük bir aşama. Bisiklet turlarının en büyük özelliği o ülkeye kültürel ve turistik katkı yapmak. Yayını da güzel yaptılar.
Bu demektir ki 'Gelecek senelerde de Eurosport bu turu vermeye' devam edebilir. Avrasya Maratonu'nu iki sene verdi sonra vazgeçti. O kadar kötü görüntüler gönderdik ki heriflere 'Ben iki saatimi buna ayıramam' dedi, vazgeçti. Ama bu güzel... Şimdi olay birbirine bağlı; tur güzelleştikçe, televizyon veriyor. Televizyon verdikçe tura ilgi artıyor. Tura ilgi arttıkça turun sportif kalitesi yükseliyor.
Çok yakın gelecekte Türkiye turunu İtalya Turu, Fransa Turu, İspanya Turu gibi birinci sınıf dünya turlarının hemen altındaki B Grubu'nda görebiliriz. Ümidim var artık.
Çünkü manzaralar da çok güzeldi. İstanbul'u, Ege'si, Akdeniz'i...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor