04 Şubat 2011 | Cuma

Maç tekrar edilirdi

_Hücum futbolunu övdüğünüz Schuster, Belediye maçında goller gelmeyince hakemle tartıştı.
Ardından da sahadan atıldı. Maçı tünel girişinden izlemesi doğru mu?
Bir de öteki Schuster var tabii ki. Yüz karası Schuster. Şimdi hakem oyundan attıktan sonra oyundan attığı kişinin, sahayı terk etmesini gözetlemekle sorumludur. O kişi sahayı terk etmeden maçı başlatmaz. Bu kuralın işleyişini kaç kere gördük.
Sahanın içinde hakeme giderler "Niye başlatmıyorsun" diye! Tünelin ağzını gösterir 'Bak adam orada' diye. Stat amiri gider tünelin ağzında duran herifi alır götürür.
Schuster'in orada durduğunu hakem gördü, dördüncü hakem gördü, saha amiri gördü.
Bunların hepsinin görevi Schuster'i içeri girmesini sağlamak ve Schuster gitmeden maçı başlatmamak.
Beşiktaş maçı kazansaydı, ne olacaktı? İstanbul Büyükşehir Belediye itiraz edecekti, UEFA'ya kadar gidecekti ve maçı tekrar ettirecekti.
Çünkü kırmızı kart görmesine rağmen orada sahanın kenarında durup Beşiktaş'a taktik vermeye devam etti hoca. Bu maç kural ihlalidir, geçersizdir. Yüzde yüz kazanırdı. Çünkü televizyon görüntüleri var, raporlar var.
Maçın hakemine ve dördüncü hakemine soruyorum; Schuster'in orada durduğunu göre göre niye oynattınız maçı!
Hadi biri cevap versin. Hadi Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan cevap versin.
Dua etsinler maçı Belediye kazandı ve itiraz yok. Yoksa Türkiye en büyük futbol skandalını yaşayacaktı. Ama medyamın bundan da haberi yok.
Schuster'in şımarıklığı değil; ortada müthiş bir ihlal var. Belediye yenilse ya da berabere kalsa, itiraz etse maçı tekrarlatır.
UEFA, tribünde oturup telefon edene ceza veriyor. Adam kenarda duruyor ya sahanın kenarında.
Atıldığı yerden 10 metre yanda!.. Nasıl atılmaysa? Buna izin verdi maçın hakemi. Bu hakemin dünyanın her yerinde lisansını alırlar, dördüncünün de dünyanın her yerinde.
Şimdi gelecek maç atılıp da sahadan çıkmazsa, ne yapacaksın Hagi'ye? Ne yapacaksın?
Efendim 'Sana dört maç ceza!' 'Benim amacım bu maçı kazanmak. Sen bana dört maç ceza ver. Ben tribünde oturur oradan yönetirim!..'

BOŞ TRİBÜNLERE OYNAR
_Hafta sonu oynanan Ankaragücü- Manisaspor maçında bir taraftar sahaya inerek Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat'a saldırdı. Özat da aynı şekilde karşılık verdi. Özat ile Ankaralı taraftarlar arasında sürtüşme garip bir yere doğru gidiyor!
Gökçeklere layık bir hoca Ümit Özat. Bu cevap yeterlidir tahmin ediyorum. Ankaragücü taraftarının, Gökçekspor ile uzaktan yakından alakası yok. O taraftar yakında stadyumu terk eder.
Ankaraspor ile 5 seyirci bulamadı Melih Gökçek ama oğlunun takımı 'seyircili olsun' diye Ankaragücü'nü devraldı. Şimdi Ankaragücü'nün taraftarını da kaybediyorlar. Ankaragücü gelecek sene Ankaraspor gibi boş tribünlereoynar. Kümede kalırsa tabii...

KURA ÇEKMEK BASİT
_Ziraat Türkiye Kupası statüsü bu arada ilginç bir sonuç getirdi. Gruptan çıkan birinci ve ikinci takımlar çeyrek finalde yine birbirleriyle eşleştiler. Statüde bir değişikliğe gitmeye gerek var mı?
Çapraz eşleşmeyi kaldırdı, federasyon haklı olarak. Çünkü çapraz eşleşme olduğu zaman bizim takımlarımız grup birinciliğini, ikinciliğini hesaplamaya başlıyor. 'Ben şuna düşeyim, buna düşmeyeyim' diye.
Onun sonucunda da bu durum ortaya çıktı bu defa...
Ama bunun ikisini birden bu bilgisayar çağında önleyecek yöntemler var. Bilgisayarına program verirsin dersin ki '8 takım şunlardır.
Ama bu 8 takımdan şunlar şunlar birbirine düşmeyecek. Ona göre kurayı çek' dersin.
Bilgisayar çeker kurayı... Bu kadar basit...
Çözüm kolay...

* * *
KADINLARIN MERAKI YOK
_ Erkekler kadar derece yapan kadın hakeme, Süper Lig'de maç verilmemesi eleştiriliyor. Siz kadın hakemlere nasıl bakıyorsunuz?
Kadın hakemlere dünyanın neresinde kadın hakeme maç veriliyor? İtalya Ligi'nde kadın hakem var mı? Fransa Ligi'nde var mı? Brezilya Ligi'nde var mı?
Ya da orta hakem olarak gördün mü hiç? Yan hakem bayrak kaldırır.
Kaç senedir Lale Orta var? Bana bir ikinci isim söyler misin? Türkiye'de 500 kadın hakem olur da sen bunlara görev vermezsin; tartışırız. Hasbelkader birisi 'Ben hakemlik yapacağım' diyor.
Eee sonra... Türkiye'de kadınların özellikle futbolda hakemliğe merakları yok.
Dünyanın hiçbir yerinde yok.

* * *
TÜRKİYE İÇİN BİR BAŞLANGIÇ
_Erzurum'da Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılış programı genel anlamda beğenildi.
Sporcularımızdan şimdi en büyük beklenti madalya...
Yani 'Erzurum için, oyunların bir başlangıç olacağını' hep söyledim.
Turizm açısından başlangıç...
Erzurum açısından başlangıç...
Kış sporları açısından da Türkiye açısından başlangıç... Türkiye'de kimse yıllar yılı kış sporlarında herhangi bir şey yapmadı.

_Kanadalı sporcuların 'taciz' iddiaları gazetelerde yer aldı ama ardından bu yalanlandı.
Ben tonla olimpiyat izledim. Her olimpiyatta böyle şeyler olur. Bir sürü yabancı seyircisi, sporcusu gelip kentin sokaklarında dolaştığı zaman, hele de içkili dolaştığı zaman her şey olur.
Yani Erzurum'da niye olmasın? Bunu büyütüp olay yapmanın anlamı yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor