21 Ocak 2011 | Cuma

Yıldırım darbe yer

_Fenerbahçe Acıbadem'in elde ettiği başarılı sonuçlar sayesinde Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'a alındı. Fenerbahçe Acıbadem bu sene finalin İstanbul'da yapılacak olması itibarıyla 'Şampiyonluk için avantajlı' diyebilir miyiz?
Orada işler biraz karışık. Çünkü Mehmet Ali Aydınlar'ınbu hızlı çıkışı Aziz Yıldırım'ı çok fena rahatsız etti. Fenerbahçe'nin içinde tatsızlıklar olabilir.
Medya bunu ya görmüyor ya da görmezden geliyor.
Mehmet Ali Aydınlar'ı kutlamayan kulüp başkanlarının başında Adnan Polat var. Aziz Yıldırım'ın yaveri, hası...
Mehmet Ali Aydınlar da bir teşekkür yazısı yayınladı. Orada Adnan Polat'ın adı yok. Ben spor servisinde olsam bu manşetti. Açık seçik bir Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım savaşı var. Bu gizli bir savaş. Bu savaş nereye gider, nereye varır; bilemiyorum.
Mehmet Ali Aydınlar, İstanbul'da muhteşem bir maç yapar ve bu maçta da eğer Fenerbahçe şampiyon çıkarsa Aziz Yıldırım büyük darbe alır. Hele bir de Fenerbahçe farkı kapayıp şampiyon olamazsa bu sene... 28. yılında da kupadan elendikten sonra... Aziz'in sonu olur.
Aziz bunu görmüyor mu? Cin gibi görüyor.

DOĞRU KARAR ALDI
_Anayasa Mahkemesi'nin Tahkim Kurulu kararlarını yargıya açması, FIFA ve kulüplerden eleştiri aldı. Anayasa Mahkemesi'nin kararı bir sorun yaratır mı? Aslında kimse Anayasa Mahkemesi'nin ne yaptığının farkında değil. Cümle aynen şöyle; "Tahkim Kurulu kararları kesindir. Bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz." Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği son cümle. "Tahkim Kurulu kararları kesindir" cümlesi duruyor yerinde.
Onu iptal etmedi. "Aleyhine yargıya başvurulamaz" ı iptal etti.
Bu ne demek biliyor musun: Bu maddeyi iptal ederek Tahkim Kurulu aleyhine, Fransa'da, Almanya'da, İtalya'da olduğu gibi CAS'a yani Uluslararası Spor Mahkemesi'ne müracaat etme hakkın doğuyor. Eski madde iptal edilmeden CAS'a gitme hakkın yok. Şimdi o var.
İşin hukuksal anlamı bu. 'Tahkim Kurulu kararları kesin değildir' diye bir karar almadı Anayasa Mahkemesi. "Kesindir" cümlesi aynen duruyor. 'Yargıya gidebilirsin.
Ama gidebileceğin bir tek yargı var artık.
FIFA'nın kabul ettiği CAS. Kendi dâhili yargına gidersen FIFA ile çelişirsin. FIFA, çünkü futbolun futbol dışı yargıda görüşülmesini kabul etmiyor.' Ne yapacaklar o zaman? 'Arkadaşım sen artık benim üyem değilsin. Bundan sonra Dünya Kupası'na katılamazsın. Bundan sonra UEFA ve Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsın. Avrupa turnuvalarında oynayamazsın. Kendi halinde ne yaparsan yap.' İşte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile maç yaparsın. Hukuki durum bu...
Anayasa Mahkemesi ortalığı karıştıran bir karar almadı. Anayasa Mahkemesi doğru bir kararaldı. Ama o koca Futbol Federasyonu'nda sanki hukukçu yok. Şimdi diyecekler ki 'Tahkim Kurulu kararları kesindir. Bu karar aleyhine ancak CAS'a gidilebilir.'

ECEVİT'E BAYILMIŞTIK
_FIFA'nın ödül töreninde Hamit Altıntop'un Almanca konuşması tepki topladı. Hamit yanlış mı yaptı? Türkiye matah bir ülke... Bülent Ecevit, İngilizce konuşunca 'Vay Başbakan'ım ne güzel İngilizce konuştu' diye bayılıyoruz, ayılıyoruz. Almanya'da doğmuş, büyümüş bir futbolcu, uluslararası bir olayda 'bütün dünyanın anlayacağı dille konuştu' diye yeriyoruz. Hadi canım sen de...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor