14 Aralık 2010 | Salı

Sağlam'ın mesajı!

Ne izleyene, ne oynayana keyif veren bir maçtı. Çünkü böylesi karla kaplı ve kaygan zeminde futbolun kaliteli olmasını beklemek mümkün değildi.
Takım dizilişleri, sistemleri, taktik anlayışları da bu bakımdan ikinci planda kaldı. Bir bakıma kaygan zeminde az hata yapan istediğini elde edecekti.
Nitekim Ömerkaydı, Kasımpaşa golü geldi. Bursaspor'un Turgay'la kazandığı golde de karambol ve kaygan zeminin azizliği vardı. Bursaspor'a 3 puan getiren golde zeminin azizliği Kasımpaşa kalecisi Tolga'nın topu kendi kalesine yollamasına neden oldu.
Bu tür maçların bir başka gerçeği de fiziki direniş ve mücadele gücü... İki takım oyuncuları da bu gerçeği bilerek oynadı. Kasımpaşa'daVarela ve Sarmov oyunun iki yönünde ağırlığını hissettirirken, konuk ekip savunma dörtlüsü yenilen iki gole rağmen maç boyunca ayakta kalmayı başardı.

Kararlılığın göstergesi...
Liderden ve zirveden kopmamaya çalışan Bursaspor için bu zemin gerçekten şanssızlıktı diyebiliriz.
Çünkü Sercan, Ozan, Batalla gibi oyuncuların bu zeminde etkili olması mümkün değildi.
Bu durum Bursaspor'u ofansif anlamda olumsuz etkiledi.
Ertuğrul Sağlam'ın Sercanve Batalla'yı oyundan çıkarması bu açıdan doğruydu ama Stepanov ve Bekir Ozan'ı oyuna alıp, Ömer'i santrfor olarak görevlendirmesi farklı mesajlar içeriyordu.
Aslında bu hamle Bursaspor'un özellikle yabancı transferinde ne denli büyük bir hata yaptığının bir göstergesiydi.
Kötü zemine rağmen iki takım da olağanüstü bir mücadale ortaya koydu. Kasımpaşa3 puanı hanesine yazdıracak pozisyonları bulsa da son gülen ev sahibi Bursaspor oldu. Ama bunda en büyük faktör belki de şanstı...
Ağır zemin, kötü hava koşullarına rağmen Bursaspor'un maçı üç puanla tamamlaması, son şampiyonun zirve yolunda kararlılığının bir göstergesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor