06 Aralık 2010 | Pazartesi

Organize işler

Fenerbahçe'de iyi başlayan ilk 45 dakika sonrası, ikinci yarıda şemsiyenin tersine dönme durumu devam ediyor. Aykut Hoca, bu bölümde oyunu neden tutamadıklarını araştırıp, denemeler yapıyor ama nafile.
Sarı-lacivertli takım ikinci yarıda tıpkı daha önce pek çok maçta olduğu gibi direksiyonuyine rakibin eline verdi. Fenerbahçe'nin ikinci yarıda karşı kaleye gittiği ilk pozisyonun 65. dakikada olduğunu yazarsak, sorunun büyüklüğü ve çözümsüz kaldığı net olarak ortaya çıkar.
Nitekim Aykut Hoca, oyunu kontrol edebilmek için Stoch-Selçuk değişikliği ile orta alanı güçlendirdi, böylece top biraz daha Fenerbahçe'de kaldı ama bu kez hücum gücü yok oldu. Tabi bu tablonun ortaya çıkmasında Alex'in ikinci yarıda yorulmasının etkisi de yadsınamaz. Alex, Tozo'nun baskısında oynadığı ilk yarıda daha diri olduğu için fırsatçılığını mükemmel konuşturdu ama ikinci yarıda etkisizdi.

İlk yarıdaki görüntü farklıydı
Aykut Hoca Alex böyle oynarken, Semih ve Dia'yı daha önce tercih etmeyerek, Karabükspor'un baskılı oyununu ve skor riskini kabul etti.
Burada şu gerçeğe de işaret edelim; Emre Belözoğlu da sakatlıktan çıkmanın getirdiği sıkıntıyla gerek ofansif, gerekse defansif anlamda istenen katkıyı yapamadı. Hünerli ayaklar iş yapmayınca da Fenerbahçe'de etkisiz kaldı.
Şimdi gelelim en başa; Fenerbahçe'nin ilk yarıda ki görüntüsü çok farklıydı.
Goller bir yana organize ve keyif veren ataklar vardı. Fenerbahçe'nin ilk yarıda oynadığı çok ve isabetli pasla yüklü oyunu mutlaka maçın geneline yayması lazım… Bunun gerçekleşmesi için Emre, Alex, Niang, Stoch gibi oyuncuların burada sorumluluk üstlenmesi şart. Tabi Dia'nın da daha fazla kullanılması… Son sözlerimiz Emenike'ye… Sanki masallardaki canavar gibi… Yanına yaklaştığı oyuncu korku tüneline giriyor. Müthiş kuvvetli ve etkili… Yobo'ya Türkiye'deki en kötü gecesini yaşattı desek yanlış olmaz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor