10 Ağustos 2016 | Çarşamba

Fenerli asidir

Fenerbahçe için 19 Temmuz'da bir yazım vardı. Yazamadık, darbeye kurban gitti! Fenerbahçe'nin ve F.Bahçeliler'in neden "farklı" olduğunu anlatmaya çalışmıştım. 110 yaşına girecek bu kulübün kökünde "isyan" vardır. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya silah kaçırarak işgalcilere isyan ettiler. 70 darbesinde AP (Adalet Partisi) il başkanı olan Faruk Ilgaz'ı cuntacılar almaya çalıştı, vermediler. 1996-2000 tarihleri arasında 4 yıllık Galatasaray taakkümünü bitirmeyi başaran ilk kulüptü. 2001 şampiyonluğu bir dönemi bitirdi. Dikkat edin nerede bir baskı veya bir grubun hakimiyeti varsa karşısında Fenerbahçe durmuştur. Galatasaray ve Beşiktaş'ın 14-15 yıllık şampiyonluk aralarında da Trabzonspor ile mücadele eden tek takım Fenerbahçe olmuştur. 3 Temmuz, karakteri "isyan" olan bu kulüp taraftarların üstündeki tozu atmasını sağladı. Asilik bünyelerinde vardı ve haksızlığın karşısında durdular. Öyle bir duruş sergilediler ki, başkanı da eğilmeden dik tuttular. Herkes "sus-pus" otururken "son kaleyiz" diye ortaya çıkmaları, Aziz Yıldırım'ın "Memleket elden gidiyor" uyarısı aslında kulüp genetiğinin Fenerbahçeliler'e yüklediği görevdir. Bu yüzden Fenerbahçeli "asidir" baskının olduğu yerde "isyan" eder.

Takım 10 yıl geriye gitti
Fenerba hçe'nin , Pereira ile istediği hedefe gitmesi yine mümkün gözükmüyor. Aziz Yıldırım'ın Portekizli hocayı görevde tutma gerekçesi olarak UEFA şartlarını göstermesi bugün de beklenen yeni hoca haberlerini aslında boşa çıkartıyor. Çünkü şartlar değişmedi. Sezon sonunda tazminatı aralarında toplayıp ödemesi gereken bu yönetim şimdi taraftarın baskısıyla formülü pazarlığa çevirmenin peşinde.

Yanal gidince...
Son iki sezon Fenerbahçe'yi en az 10 yıl geriye götürdü. Ersun Yanal'ın gönderilmesiyle futbolcuya endeksli düzen geri geldi, Pereira ile birlikte çağdaşlık terkedildi "cahiliye devri"ne girildi. İşin kötüsü Aziz Yıldırım'ın bu anlayışı ile gelecek yeni hocanın da çok farklı şeyler yapma imkanı yok. Çünkü biliyoruz ki er veya geç soyunma odasında başkanın sesi duyulacak.

Cahiliye devri nedir?
Geçen sene Eylül'de yazmıştık. Haber aldık ama inanmamıştık. Pereira takıma kuvvet, dayanıklılık testlerini yaptırmamış ve soran yöneticilere de; "Ben bunlara inanmıyorum" demişti. Sonuç ne mi oldu? Bu bakış açısıyla Samandıra'da "cahiliye devri" başladı. Şampiyon Beşiktaş sezonu 15 sakatlıkla kapatırken Fenerbahçe'de bu rakam 50'ye yaklaştı. Çünkü bu testler oyuncuların zayıflıklarını belirleyip farklı kuvvet antrenmlanlarıyla sakatlanmamalarını sağlamak içindir. Ama F.Bahçe'de 18 yaşındaki Uygar Mert ile 35'lik Alves aynı antrenmanı yaptılar. Bu sene de yaptırmadı Bu sezon bazı şeyler değişir diye boşuna bekledik. Pereira yine testleri yapmadı hatta yaptırmadı. Şu anda bilinen iki kasık sakatlığı var. Antrenmanlar basına kapatıldı, ayrıntı vermediği için de diğerlerini bilmiyoruz. Oyuncular isterlerse tek antrenman olan günlerde özel çalışmaya alınıyorlar. Fakat geçen senenin tekrarını yaşıyor gibiyiz. Bugün tüm dünya artık futbolu ölçebiliyor. Maç istatistikleri, takımların genel durumunu ortaya sergiliyor. Bilimsel testler ve maç içi ölçümleri futbolcunun performans çizgisini de gösteriyor. Ne yazık ki Fenerbahçe teknik direktörü bunlara inanmıyor. İşte cahiliye devri budur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor