01 Ağustos 2016 | Pazartesi

6. şampiyon!

Kendi karmaşası içinden sürprizler üretme konusunda uzman olan ligimizden, bu yıl da farklı bir şampiyon bekliyorum. 2017 mayısında altıncı şampiyonu yazıp-konuşabiliriz.
"Nasıl" sorusunun cevabı, iki nokta da toplanıyor. UEFA'ya "tutuklu" kalan dört büyüğümüzün başını kaldıracak hali yok. Zaten bu hale düşmelerinin nedeni plan veya programları olmamasıydı. Bir anda yapacak halleri de yok. Bu vizyona sahip yöneticileri olsaydı da, geçen sezonlarda yaparlardı.
Biraz Beşiktaş'ı ayırabiliriz bu durumdan ama Öyle üç oyuncu (Gomes, Sosa, Gökhan) kaybettiler ki, geçen sezonun mucize galibiyetleri için hareket alanları kalmadı.
Ersun Yanal'ın Trabzonspor'u yüksek nabız ile farklılık yaratır mı?
Mücadelede "evet" ama oyuncu kalitesinde geriler. Fenerbahçe seyircisiyle kavga ediyor, defans futbolunu tercih etti. Galatasaray ise "Sneijder bir şeyler yapar, Muslera da kurtarırsa" diye bekleyecek.
O zaman; Konyaspor, Başakşehir veya Osmanlıspor'un zirvede yer alması, sezonu ipi göğüsleyerek bitirmesi benim için sürpriz olmayacak. Üç takım da yapılanmalarını tamamladılar ve teknik direktör ekibi olarak karşımızdalar.

Büyükler zayıfladı
Üçünün de vizyon ve plan sahibi hocası var. Oyuncularını plana yönlendiriyorlar ve sabırla bekliyorlar. Bu sezon da arızaları azaltacak transferler yapıp, bir adım daha geliştiler.
Geçen yıla göre, "görece"; daha zayıflayan "büyükler" karşısında, bu kez daha tecrübeli, güvenli ve cesur olacaklardır.
Ve sürdürülebilir mali imkanlarını oluşturdular.
Futbolcu ödemelerini yapıyorlar, borçlarını erittiler, bütçelerini dengeli kullanıyorlar.
Parasını alan futbolcu, sahada da sorun yaratmaz.
Hepimizin ortak şampiyon adaylarında ise bu saydıklarımızın neredeyse tamamı yok. Ne ödemeleri düzenli yapabiliyorlar, ne de kadro yapıları dengeli.
Oyuncu performansına endekliler.
Dedik ya, zaten "kaosa" endeksli bir düzenimiz var. Bir hafta öncesi ile bir hafta sonrası aynı değil. Bu tutarsızlıkta, dengeli olmayı başaran avantajlı olacak. Kısaca bu yıl altıncı şampiyona hazır olalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor