22 Ağustos 2016 | Pazartesi

Basitçe oynamak

Avrupa yorgunu iki takımın mücadelesinde aslında avantajlı görünen taraf F.Bahçe'ydi. Zira Shaktar Donesk F.Bahçe'nin oynadığı Grassophers'a göre daha dişli ve rakibini yoran bir takım… Kamp döneminde gereken yüklemelerin yapılmaması sarı-lacivertlilerin yine en büyük sıkıntısı olacak gibi görünüyor.
Önde basan, sahayı çok iyi parselleyen Başakşehir golü bulunca kolay kolay pozisyon vermiyor. F.Bahçe'nin varyeteli oyununa karşı son derece basit ve disiplinli oynadılar. Bu basit ve ezberlenmiş sistem Emre Belözoğlu kırmızı kart görünceye kadar F.Bahçe'nin neredeyse hiç pozisyon bulamamasına yol açtı. Emre demişken… Grassophers maçında övgüler düzdüğümüz Salih'in özellikle deplasmanda, baskı altında ve dişli bir takıma karşı oynarken ne yapacağı merak konusuydu.
Salih'e Emre abisini izlesin.
Saha içinde neler yaptığına, takımı nasıl yönettiğine bir baksın. Hep söylüyorum; sezonun yükünü Salih'in üzerine yüklemek haksızlık olur. 2 senedir doğru düzgün top oynamamış Salih'in zamana ihtiyacı var. Onun bölgesine mutlaka bir transfer yapılmalı.

Fikri değişir mi?
Dick Advocaat hala takımı tanımaya çalışıyor. Şimdilik onunla ilgili olumsuz bir şey yazmak istemem. Ama gol planını sadece kanat ortalarına bağladıysan merkezde Emenike olmaz! Emenike kaç tane kafayla gol atmış? Eğer merkezde Emenike'yle oynayacaksan ceza sahasına yakın ya da içerisinde topla buluşturman gerekiyor.
Ama Alper ve Volkan bunu yapamadı.
Henüz ilk lig maçında Başakşehir'le karşılaşmak Advocaat'ın ligi daha çabuk tanımasını sağlayacak.
Belki 4-3-3 konusundaki fikri de değişir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor