09 Ocak 2015 | Cuma

Erkan Zengin şampiyon yapar

Sezon başından bu yana hep eleştirdiğimiz İsmail Kartal'ın takımı ilk yarıyı lider bitirdi.
Tabii bunda İsmail hocanın özellikle son iki haftada; sistem, takım kurgusu ve oyuncu seçimleriyle ilgili inatçı tavrından vazgeçmesinin payı büyük!
Fenerbahçe, oynaması gerektiği sistem ve oyuncularla devam ederse bileği bükülmez. Malum transfer mevsimi geldi. Sarı-lacivertlilerin Erkan Zengin'le yakından ilgilendiğini bilmeyen yok.

Bir Messi değil ama...

Erkan oyun tarzıyla İsmail Kartal'ın sisteminin kilit oyuncusu olur. Hatta daha da ileri gidelim; Fenerbahçe Erkan'ı transfer ederse açık ara şampiyon olur. Erkan Zengin, dünyanın en iyi oyuncusu değil elbette.
Bir Messi değil! Ama "gerekli" bir sistem oyuncusu, "gereksiz" ve sadece ismi için alınan oyuncudan evladır.
İsmail hoca sezon başından bu yana kapalı oynayan takımlar karşısında zorlandıklarını söylüyor.
Bunun başlıca sebebi elinde adam eksiltebilen, çalım atabilen bir oyuncu olmamasından...

Kilidi çözebilecek isim
Fenerbahçe'de dikine oynayan bir tek Alper var. Onun da çalım kabiliyeti pek yok. Sezonun ikinci yarısı çok daha zorlu geçecek, kapalı savunma yapan takımlar düşme potasına girdiler mi daha da kapanacaklar!
Bu durum Erkan Zengin transferini daha da önemli kılıyor.
Erkan, oyun sıkıştığında kilidi çözebilecek bir oyuncu. Fenerbahçe yönetiminin süratle bu transferi bitirip hazırlık kampına yetiştirmesi gerekiyor.

Emenike yıldız değil!

Emenike, "Sow kaçırınca taraftar alkışlıyor, ben kaçırınca yuhalıyor" demiş! Aslında kendisi ile ilgili problemi görmüş ama sanırım anlayamamış! Sorun işte tam da burada Emenike kardeşim.

Maç mı kazandırdın!

Sen sevimsizsin, huysuzsun, takım oyuncusu değilsin. Kafan bozulduğunda herkese "gider" yapıyorsun.
Kaptanına, hocana, taraftara...
Bir düşün; geldiğinden beri huzursuzluk çıkarmaktan başka ne yaptın? Maç mı kazandırdın, kupa mı kaldırdın? Önce kendi özeleştirini yapacaksın. Çuvalla para kazanıp, karşılığında hiçbir şey yapmıyorsun.
Şimdilerde gazetelerde, "İngiliz kulüpleri Emenike'nin peşinde" haberleri yapılıyor. Ben de bu haberleri okuyup, gülüyorum. Emenike'nin Premier Lig'de oynayabilmesi mümkün mü Allah aşkına?

Sadece hayalperest...

Onun bundan sonra Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynayabilmesi imkansız. O yüzden ya aklını başına alacak ve her şeyini borçlu olduğu kulübüne hizmet edecek ya da soluğu Katar'da, Hindistan'da alacak! Bulunmaz Hint kumaşı olmadığını anladığında çok geç olur.
Ertuğrul Sağlam ne güzel söylemişti; "Yıldız futbolcuyla çalışmak kolay. Ama kendini yıldız zanneden futbolcuyla çalışmak meseledir" diye... Emenike bir yıldız değil, sadece kendini yıldız zanneden bir hayalperest!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor