01 Aralık 2014 | Pazartesi

Topal Fener!

Mehmet Topal'ın Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha görme fırsatı bulduk. O olmayınca takım savunması çöküyor. İsmail Kartal, alışılmış düzenin dışında bir dizilişle sahaya çıkınca özellikle sol kanatta inanılmaz bir karışıklık yaşandı. Caner'in önünde önce Emenike, sonra Sow ardından da Alper görev yaptı. Ama bu isimlerin hiçbiri Sissoko'yu durdurmaya yetmedi. Sissoko ilk yarı boyunca Fenerbahçe'nin hem sol hem de sağ kanadına yaptığı bindirmelerle takımını pozisyonlara soktu. Şimdi İsmail Kartal'a bir sorum var: Geçen hafta Bursa karşısında Caner'i neden oyundan çıkarmıştın? Sürekli adamını kaçırdığı için değil mi? Caner formsuz, moralsiz. Bazen oynatarak değil, kenarda tutarak kazanırsın futbolcuyu… Caner'in birkaç hafta dinlenmeye ihtiyacı var.

İkili savunma vardı
Fenerbahçe dün akşam 2'li savunmayla oynadı adeta! Bekir ve Kadlec, Caner ile Gökhan'ın açıklarını kapatabilmek için bir oraya bir buraya koşturdu. Sarılacivertlilerin iki beki de ne hücumda ne de savunmada vardı. Geçen sezona kadar Fenerbahçe'nin etkili bölgesi kanat bekleri değil miydi? İsmail hocanın en büyük kusuru; formayı hak edene vermemek! Mesela Webo'nun durumu… Takımdaki bütün forvetlerden daha iyi durumda ama Kartal "sadece sıkışınca" ona görev veriyor. Böyle giderse, "Kendini vazgeçilmez" sananların kurduğu düzen çok baş ağrıtacak.
Fenerbahçe'de sürekli konuşulan, "fikstür avantajı" dün itibarıyla sona erdi. Sarı-lacivertliler, dış derbileri bitince sanırım, "şampiyon olduk" zannetti! Ama öyle bir şey yok.
Koşmadan, oynamadan maç kazanma devri artık bitti. Bu asla unutulmasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor