03 Kasım 2014 | Pazartesi

Kartal'a inanın

Maçın daha başında; orta saha oyuncularının yaş ortalaması daha yüksek olan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın genç ve dinamik orta alan oyuncularına karşı inanılmaz bir üstünlük kurdu.
Bunun adı tecrübeydi aslında… Sadece hücum yapmak üzerine kurulu Biliç'in sistemi, sarı-lacivertlilerin erken bulduğu golün ardından çöküverdi.
İsmail Kartal'ın skor üstünlüğünü bulduktan sonra oyunu tutma planı çok eleştiriliyordu. Ayağa oynayan, akıllı pas yapan Fenerbahçe'nin uyutma taktiğini aslında pek az takım yapabilir. İsmail hoca sürekli rakiplerin kapandığından şikayet ediyordu.
Dün gece "oynayan" bir takım vardı karşısında. Meireles, Emre ve Mehmet Topal'dan oluşan ve daha çok kesici özellikleri olan oyuncuların yanında yaptığı Alper tercihi doğruydu.
Adam eksilten, dikine oynayan Alper'in iki haftadır yükselen bir form grafiği var. İsmail hoca adaletli davranarak formayı hak edene verdi. İyi de yaptı.
Takım içinde sağlanan adalet, şampiyonluğun en önemli anahtarıdır.

İlk derbiyi aldı, lider oldu
Erken gelen golün ardından maçın gidişi değiştirdi. O ana kadar iyi oynayan Fenerbahçeli futbolcular anlamsızca geriye yaslandı. Emenike'ye atılan uzun toplarla hücum etmeyi düşünen sarı-lacivertliler, 10 kişilik Beşiktaş'tan baskı yemeye başladı. Buna ne gerek var? Zaten oyun ve skor üstünlüğünü ele geçirmişsin. Rakibi 2. bölgede karşıla, fırsat verme. Atılan bir serseri şut gol olsa ne yapacaksın?
Olcay'ın 2 sarı kartı da yüzde yüz doğruydu. İsmail Kartal ligde ilk derbisini kazandı. Ligin en çok eleştirilen hocası ligin yeni lideri oldu. Bundan sonra fikstür avantajı da F.Bahçe'den yana. Bu takıma ve İsmail Kartal'a inanın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor