Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

06 Temmuz 2014 | Pazar

Hollanda 'Krul'du

Avrupalılarla dünya kupalarında oynadığı 9 maçta da gol atmış Kosta Rika atar mıydı merak ediyordum?
Turnuvada verdiği 51 gol pozisyonunda sadece 2 gol yiyerek , verdiği pozisyondan gol yeme yüzdesi sadece % 3 olan K.Rika gol yiyecek miydi merak ediyordum.
İlk 15 dakika , yana pasları , dikine paslarından 2 kat fazla olan bir Hollanda izledik.
O zaman da topa fazla sahip olmanın önemi olmuyordu elbette.K.Rika ise Bolanos, Ruiz ve Campbell'ın hızlı hücumlarına bağlamıştı olayı.
Kötü,pozisyonsuz bir 20 dakika izledik.
Hollanda, Kosta Rika'nın hızlı hücum silahını bildiği için üzerine gitmedi ama ilk ciddi gidişinde Persie ile kaçırdı pozisyonu.Hız'ın işe yaradığını gören Hollanda 28'de yine denedi,bu sefer Depay kaçırdı.
Kosta Rika, baktı ki Hollanda öne çıkmıyor, ekmeğine yağ sürmüyor , duran toplara yüklendi 33 te de buldu pozisyonu.
Koca turnuvada sadece 3 frikik golü vardı.
Sneijder 4.'yü atabilirdi ama Kosta Rika tarihinin en çok kurtarış yapan kalecisi ünvanını ele geçiren Navas izin vermedi.
Navas , bir forvetin sinirini bozacak, ''bu adama nasıl atacağım yahu?''diye düşündürecek bir kaleciydi. 2. yarıda çok şey değişmedi, tempo biraz arttı o kadar. 75. dakika olduğunda Hollanda 447 pas yapmış, Kosta Rika sadece 206 pasta kalmıştı. İşlemeyen Depay ile Lens değişikliği ile oyuna müdahale etti Van Gaal. Sneijder'ın direkten dönen frikiği , ardından duran topta Persie'nin şutunu Navas'ın kurtarması hep duran topa bağlanan oyun nedeni ile idi. Yine de Persie, 89 da,ya da 90+3 te atsa maç bitecekti.
Uzatmada da inanılmaz goller kaçtı. 17 gol girişimli Hollanda, 6 gol girişimli K.Rika'yı geçemedi. Penaltılarda kaleye Krul'u alan Van Gaal, zaten hakkı olan turu bu akıllı değişiklikle aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor