Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

27 Haziran 2014 | Cuma

Capello paran helâl mi?

Her iki takım da 4-2-3-1 düzenini benimsiyordu.
Turnuvaya katılan takımlar içinde ''kaleye en az şut atan'' 3 takımdan birisi idi Cezayir. Aynı şekilde 'kaleyi tutan gol girişimleri ''açısından da en altlardaydı.
Rusya ise , bu rakamlarda rakibinin 2 katı değerlere ulaşmıştı. Ama, kaleyi bulmayı daha çok beceren Cezayir önde olandı.
Maçın kırılma anlarından biri, Feghouli'nin kafasındaki kanama nedeni ile kenara gönderildiği anda , onun kanadından yapılan ortada Kokorin ile Rusya'nın öne geçmesi oldu. ''Kenardan, top hareket halinde iken yapılan ortaya, kafa vurularak atılan gol sayısı'' bu turnuvada atılan toplam 134 gol içinde bu golle birlikte sadece 10 oluyordu.Yani , futbol artık , kenardan yapılan ortalara kafa ile kolay gol atılamayan bir oyun haline geliyordu.
Golü yemek, aslında süratli adamlara sahip ve rakip üzerine gelince iş yapan Cezayir'in planlarını bozdu. Rusya, önde Kokorin'i iyice tek bırakıp, arkasından Kerzhakov'u hücuma gönderdi ama etkili olamadı. Rusya , ilk yarıda kaleyi bulan tek şutunun gol olduğu şanslı bir ilk yarı yaşadı. Çakır, ilk yarıda başarılı idi.
Cezayir'e duran toplardan gol atmak kalmıştı ki, turnuva boyunca ayakları yere bir türlü sağlam basmayan Akınfeev'in hatasında, Slimani, golü buldu. Bu, turnuvada şu ana kadar atılan 135 gol içindeki, sadece 7'nci endirekt serbest vuruş golü idi.
Sonuçta, turnuvanın en çok para alan ve sözleşmesi nasılsa 2018'e kadar uzatılan bence çok başarısızı Capello'nun Rusya'sı, Cezayir'i Almanya'nın rakibi yapıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor