17 Şubat 2008 | Pazar

18.5 milyon euro!

Onlar Türkiye'nin iki Brezilyalısı. İkisi de çok yetenekli. İkisi de büyük paralar ödenerek Türkiye'ye geldi. Taraftarları iki oyuncuyu da çok seviyor ve her daim onları sahada görmek istiyor. Adları bile tribünleri doldurmaya yetiyor. Ancak iki oyuncu bir konuda (belki de en önemlisi) birbirlerinden ayrılıyorlar. Alex'ten başlayalım. Geldiğinden bu yana çok iyi grafik çiziyor. Fenerbahçe'nin son yıllarda elde ettiği başarılarda en büyük pay onun. Sadece Fenerbahçe'nin liderliğini yapmakla kalmadı. Oynadığı 195 maça 106'ya yakın gol ve bir o kadar da asist sığdırdı. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi yabancısı değil belki ama bugüne kadar takımına skor anlamında en büyük katkıyı yapan yabancısı olduğu kesin. Peki Alex, bu kadar başarılıyken benzer özelliklere sahip vatandaşı Lincoln, Galatasaray'da niye başarılı değil? Başarısızlığının sebebi sadece yaşadığı sakatlıklar mıdır? 'Bu Lincoln'ün sorunu' deyip geçebiliriz ancak bir oyuncuya 18.5 milyon euro (32.5 milyon YTL ) ödüyorsanız bu soruna bireysel bakamazsınız ve üstünde ciddi şekilde kafa yormanız gerekir. Böyle büyük bir yatırım yapıyorsanız bu bir kulüp felsefesi olmalı.

Her şey aleyhine
Yine Alex'e dönelim. Eğer Alex başarılıysa bunda takımın onun üzerine kurulmasının etkisi büyük. Teknik direktör Brezilyalı, transferler ona göre yapılıyor. Koluna bir de kaptanlık bandı takıldı. Peki Alex'in bunca şeyi varken Lincoln'ün neyi var: Hiçbir şeyi... Galatasaray'da Brezilya'nın B'si yok. Takım hep birlikte hücum edip, hep birlikte savunma yapıyor. Sarıkırmızılı ekibin şu anki oyun sistemi bireylerden çok takım üzerine. Üstüne üstlük Kalli gibi katı kuralları olan ve yıldız oyuncularla anlaşamayan bir hocası var. Bu kadar negatif bir ortamda Lincoln'ün başarılı olması da ancak mucizelere kalıyor. Ve son soru: Galatasaray, Lincoln'ü kullan(a)mayacaktı da bu darboğazda 18.5 milyon euro verip niye transfer etti? Kalli ile kavga edip, maçları yedek kulübesinden veya plazma TV'sinden izlesin diye mi!.. Galatasaray yönetiminin bu sorunun cevabını vermesi gerekiyor. Yok veremiyorlarsa 18.5 milyon euro'nun hesabını vermeliler bana kalırsa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor