Barış Ertül

Barış Ertül

29 Ağustos 2008 | Cuma

Final hayal değil

Arsenal zirvede
Şampiyonlar Ligi'ne katılan ekiplerden, en yüksek 5. takım puanına sahip olanı Arsenal. Kuraya birinci torbadan girdi ve doğal olarak grubumuzun en güçlü takımı. Teknik direktörü genç ve yetenekli oyuncuları bulması ve en iyi şekilde değerlendirmesiyle ünlü olan büyük usta Arsene Wenger. Geçen sezonu şampiyon Manchester United ve Chelsea'nin arkasında kalıp 3. bitirerek hayal kırıklığı yaşadılar. Bu sezon kaleci Lehmann takımdan ayrıldı. Sorun değil, Almunia var. Hleb, Barcelona'ya gitti. Onun yerini de Marsilya'dan müthiş çocuk Samir Nasri'yi alarak doldurdular. Arsenal, Premier Lig'de Manchester United ve Chelsea kadar başarılı olamasa da ülkenin net olarak en iyi pas yapan takımı. Son derece hızlı ve akıcı oynuyorlar. Genç ve yetenekli Arsenal kadrosu her geçen yıl daha da tecrübeli ve kaliteli bir hale geliyor. Fenerbahçe'nin geçen sene Kadıköy'de önüne geleni yendiğine bakarsanız, "Arsenal'i de yenebilir" diye düşünebilirsiniz. Ama umut veren (nasılsa verecek adam çok) ben olmayayım çünkü çok zor. Bizim geçen sezonki performansı gösterebileceğimiz büyük bir soru işareti ama Arsenal'in her yıl daha da iyi olacağı adeta bir doğa kanunu.

Porto büyüyor
Portekiz'in en iyi takımı olan Porto, geçen sezon ligde oynadığı 30 maçın 24'ünü kazanıp 3'ünde berabere kalarak tam 14 puan farkla uzak ara şampiyon oldu. Üstelik Federasyon tarafından 2003'te hakemlerle şike skandalına karıştığı için altı puanı da silinmesine rağmen. Bu şampiyonluk Porto'nun üst üste 3. şampiyonluğu. Porto ayrıca geçen yılki Şampiyonlar Ligi'nde de grup lideri olmuş, sonrasında ilk eleme turunda Schalke'ye ucu ucuna elenmişti. Grup maçlarında Beşiktaş'ı iki maçta da yenen Portekiz devi, bu sezon son derece sorunlu. Bir kere takımın en önemli oyuncusu olan Quaresma'nın 48 saat içinde İnter'li olacağı iddiaları var. Daha da önemlisi, UEFA kura çekimlerine katılmasına izin verdiği Porto'nun hâlâ Devler Ligi'nden söz konusu şike skandalı nedeniyle ihraç edilebileceğini söylüyor. Zira, UEFA'nın disiplin komitesi soruşturmasını sürdürüyor. Bu sorunlara rağmen Porto benim gözümde yine de büyüyor. Quaresma gitse bile çok güçlü bir kadroları var. Lisandro Lopez ileride tam bir baş belası. Orta saha son derece çalışkan ve teknik. Lucho Gonzales'e dikkat. Geride Trabzonspor'dan tanıdığımız Stepanov, Bruno Alves var. Takımın piyasa değeri bizimle hemen hemen aynı. Kadıköy'de yenilmeyiz ama Portekiz'den çıkmak da çok zor.

Kiev zayıf halka
Grubumuzda takım puanı bizden düşük olan tek ekip, Ukrayna Ligi'ni geçen sezonu Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar'ın ardından 2. bitiren Dinamo Kiev. Takımın piyasa değeri 60 milyon euro. Bizimki ise 110 milyon euro. Bir önceki ön elemede Spartak Moskova'yı iki maçta da 4-1 yenerek paramparça etmeleri korkutucu olsa da, hâlâ bizim kalemimiz değiller. Onları grupta 4. yapıp, UEFA Kupası'na devam edebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor