25 Aralık 2014 | Perşembe

Üç zorlu rakip

Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nın bozuk zemini Beşiktaş'ın ilk rakibiydi… Maçın gündüz oynanması ise bir başka rakibi.
Çünkü muhtemelen son on yıldır bu saatte antrenman bile yapmayan oyuncuların biyolojik saatleri buna uygun değil.
Bu iki rakibin yanına Adana Demirspor gibi, uyumlu, mücadeleci bir takımı koyduğunuz anda Beşiktaş'ın neden zorlandığını anlarsınız.
İşin bir başka boyutu da sakatlıklar tabi… Üç santrforun, üçü de sakat ve Beşiktaş santrforsuz oynadı.
Ön bölgede kah Olcay, kah Oğuzhan bu işi yapmaya çalışsalar da hiçbirisinin bir Demba Ba, Pektemek ya da Cenk Tosun olmadıkları aşikar.

Tek kale oynandı ama...

Beşiktaş ilk dakikalarda her şeye rağmen baskı kurdu, pozisyon buldu, golü erken atabilse maçın havası çok daha değişik olurdu.
Konuk Adana Demirspor ise büyük takım ruhunu renklerinde taşıdığını ve hangi ligde yer alırsa alsın büyük maçları, büyük oynadığını gösterdi. İlk kontratakta harika bir gol attılar. Sonra genç Atınç'ın yanlış pozisyon alması nedeniyle ikinciyi de buldular. Deyim yerindeyse Beşiktaş topla oynadı, Demirspor gol attı bu bölümde.
Bilic, Uğur Boral ve Sosa'yı oyuna dahil edince sahanın iyilerinden Gökhan Töre'nin jeneriklik golü geldi. Beşiktaş baskıyı sürdürdü ve gruptaki hesaplar adına en azından beraberliği kurtarmayı hedefledi.
Demirspor'lu oyuncularda yorgunluk baş göstermesi ve rakip savunmadan dönen topların tekrar Beşiktaşlı ayaklarda kalması nedeniyle son bölüm tek kale maç şeklinde oynansa da Beşiktaş maçı çevirmeyi başaramadı.
Tabelaya bakınca Beşiktaş'ın mağlup olduğu yazıyor, sahadaki fair- play'i görünce ise şunu söylemek mümkün; galip sayılır bu yolda mağlup!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor