Sinan Vardar

Sinan Vardar

02 Ekim 2014 | Perşembe

Tam zamanı

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, bu akşam çok önemli bir maça çıkacak.
Rakip Tottenham..
45 yıldır futbol sahalarında olan bendeniz, bu maçı çok önemsiyorum. Tamam rakip İngiliz Premier Lig'in önde gelen ekiplerinden biri ama Beşiktaş bu maçı kazanırsa kendi yolunu açacaktır.
Bu yol şampiyonluk yolu, bu yol Avrupa'da başarı yoludur...
Beşiktaş sezona Feyenoord zaferleriyle başlamış ve Arsenal karşısındaki mücadelesiyle taraftarlarını umutlandırmıştı.
Ancak Çaykur Rize, Asteras ve Eskişehir maçında alınan 1-1'lik beraberlikler aynı senaryodan çıkmış film gibiydi.
Bu puan kayıpları siyah-beyazlı takımın frenlemesine neden oldu ama F.Bahçe ve G.Saray'ın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle ligde kaybedilen bir şey yok. Hatta Beşiktaş saha dezavantajına rağmen ezeli rakiplerinden önde. İşte şimdi tam zamanı..
Benim gözümde Türkiye'nin en iyi takımı olan Beşiktaş, artık kendini göstermeli.
Beşiktaşlı futbolcular artık büyük takımda olduklarını hatırlamalı ve kazanmayı alışkanlık haline getirmeliler.
Büyük takım maç ayırmadan kazanmalı.

Biliç inadından vazgeçmeli
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Türkiye'ye geldiği günden bu yana taraflı tarafsız herkesin sevip saydığı bir isim oldu. Duruş olarak Beşiktaş'a çok yakışan bir teknik adam ama özellikle iç saha maçlarında yaptığı hatalar iyice göze batmaya başladı.
Bilic'in oyuncu değişikliğine çok dikkatli olması gerekir. Hırvat hocaya iyi bir yardımcı teknik adam şart. Yönetim kurulunun Türk yardımcı hoca için için Bilic'e önerilerde bulunduğu biliyorum.
Ancak Bilic teklife yaklaşık bir yıldır 'hayır' diyor. Bilic inadından vazgeçmeli, iyi bir yardımcı Türk teknik adamla çalışmalı.
İyi bir yardımcı teknik adam futbolcuların da performansını üst düzeye taşıyacaktır.
Bu sezon tribünler boş, futbol oldukça keyifsiz. İstanbul'dan Rize'ye Türkiye'nin dört bir yanındaki statlarda boş tribünlere maçlar oynanıyor. Beşiktaş'ın İstanbul'daki son maçını sadece 3 bin 500 kişi izledi. Bu rakam akıl alacak gibi değil!
Maalesef bu tablo hiç hoş durmuyor.
Türk futbolundan sponsorların birer birer kaçtığını daha önceki yazılarımda kaleme almıştım. Taraftarların artık tekrar tribünlere dönmesi için çalışmalar yapılmalı.
Çünkü yarın çok geç olabilir, aman dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor