23 Temmuz 2015 | Perşembe

Karizma ve vizyon sıkıntısı

G.Saray hem kanatta, hem forvet arkasında, hem de ileri uçta oynatabileceği bir ismi aldı; Podolski. Bu transferin Sneijder ve Burak'ı da kamçılayacağı öngörülse yapılır mıydı, emin değilim. Özbek, Tanman ve Hamzaoğlu üçlüsünün stratejisi, vizyonu, söylemleri ve yöntemleri çok ciddi eleştiri konusu.
Bu sezon G.Saray'da tüm camia Türkiye'deki kupaları değil, Avrupa'da başarı bekliyor. Bu stoperler, Burak ve bu beklerle, bu takımdan Avrupa'da başarı beklemek mucize olur. Takıma bir sol açık alınmasının golcü transferinden daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Lig için fazla, Avrupa için eksik
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım işine kolay kolay karışamayacağı bir hoca ve o hocayla arasına son derece doğru bir köprü ve hava yastığı olarak Terraneo'yu konumlandırdı. Bu üçlünün kimyası -ilerisi için çeşitli riskler barındırsa da-, an itibarıyla camianın özlediği heyecanı üretmeyi başardı. Lig şampiyonluğu neredeyse tek hedef.
Aslında; Van Persie'li ve Nani'li bir takımın Avrupa'da başarı kovalaması gerekli.

Kartal'a stat şart

Beşiktaş'ta geçen sezonun hikayesi çok inişli çıkışlı yazıldı. Şenol Güneş kadrodaki oyuncu profili için en doğru seçim. Quaresma'nın gelişi Olcay ve Gökhan gibi üst düzey performansta istikrarı yakalayamamış isimleri de tetikler. Taraftarın çok istediği Portekizli, Van Persie'yi unutturmasa da, Podolski ve Nani'ye bir misilleme gibiydi sanki. Orta sahanın ortasında görev alan bir futbolcuya da en az golcü kadar ihtiyaç var.

Hurma - Şota

Trabzonspor'da Yanal ile rolerin ayrılmasıyla kontrol tamamen Süleyman Hurma'ya geçti. O ve Şota'nin başarılın olacaktır. Mbia çok önemli bir transfer. Cavanda'nın da takdir toplayacağından eminim. Geçen yıl büyük maliyetlerle yapılan birçok transfere rağmen takımın yedek kaleci, golcü, stoper vb gibi önemli eksikleri var.

Bursaspor keyif verecek

Bursaspor camiası eskisine göre daha şuurlu.
2010'daki şampiyonluk, yeşil beyazlı camiada yeni yeni idrak ediliyor sanki. Bellushi ve Fernandao'nun yokluğu hissedilecek. Ozan ve Bakambu'ya yurtdışından gelen cazip teklifler kabul edilirse bu andan sonra yapılacak transferlerin Özlüce'ye uyum sağlaması ilk yarının ortasını bulur. Yine de; Ertuğrul hoca iddialı ve keyif veren bir takım kuracaktır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor