07 Mart 2013 | Perşembe

Gizli hedef

Beşiktaş'ın şampiyon olma şansı G.Saray'a kıyasla az.
Bugünkü durum itibariyle % 30, ikincilik olasılığı ise % 50.
Beşiktaş'ın bugünlere gelmesinde büyük payı olan Fernandes'in kalan haftalardaki performansı, Kartal'ın sıralamadaki yerinin belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Portekizli yıldızın Fenerbahçe maçındaki eski formuna dönüş sinyali Kartallar'ın umudunu yükseltti.
Sakatlığından ötürü eski formunda gösterdiği duraklama ve öteki sakatlıklar, Beşiktaş'ın eski beğenilen futbolunu oynayamamasında önemli etkenlerdi.
Fernandes ile Oğuzhan'ın form düşüklüğü, Almeida'nın süren sakatlıklığı Beşiktaş'ın zirve yarışındaki hızını düşürdü.

Güç farkı kalmadı
Zirve yarışı yapan üstteki takımlar ile alt sıradakiler arasındaki puan farklarının açık olmaması dikkat çekici! Puan farklarının azlığı takımlar arasındaki güç farkının ileri boyutta olmamasındandır.
Eski sezonlarda böyle bir görüntü yaşanmadı. Elazığ'ın zirvede yarışan Antalya'yı 2-1, düşmeye aday gösterilen Akhisar'ın; deplasmanda G.Saray ile F.Bahçe'yi 3-1 yenen, Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Karabük'ü 2-0'la dize getirdiğini yaşadık.
Böylesine sürprizlerin yaşandığı ligimizde 8 eksikli Beşiktaş ayakta kalarak gözdağı verdi!
Ancak Almeida'nın sakatlık yüzünden yokluğu, çok önemli bir kayıp! Portekizli santrforun da aralarında bulunduğu sakatlıklar, Aybaba'nın "gizli hedefimiz" dediği şampiyonlukla kucaklaştıracak Beşiktaş'ı zirvenin en tepesinden yoksun bıraktı.
Kalan haftalarda verilecek puan kayıplarının en az olması durumunda Beşiktaş, Aybaba'nın "gizli hedefimiz" dediği Şampiyonlar Ligi'ne "ikincilik"le katılabilir.
O şansı duruyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor