22 Kasım 2014 | Cumartesi

Yama

Sorunların bizatihi kaynağı olanların Türk futboluna çözüm öneriyoruz, fikir beyan ediyoruz diye ortalıkta dolaşması da ayrı bir komedi.
Hakemlere yepyeni tanınıyormuş gibi gözüken ama sahanın tek hakimi olduklarını "aslında" onlara hatırlatan akıl ilk uygulamada nasıl bir direnç gösterecek hepimiz merak içindeyiz. Zira hakemler maçları zaten yarıda kesecek güce sahiptiler...
Ne değişti ki acaba?
Adres mi veriyorlar hakemlere yoksa? "Şu arkadaşlar da bir daha ama bir daha sizi tehdit eder ise gereğini yapın arkanızdayız" mı diyorlar onlara?
Başkanların "teknik adamların arkasında" olduklarını açıkladıkları hafta, aslında günlerinin de sayılı olduğunu hepimiz biliriz. Ya da bir başka deyişle, bizim memlekette bu sözün ne anlama geldiğini bilenler olarak; hakemler gereğini yapabilecekler mi asıl aktörlere?

***

Ortada yamalayıp yamalayıp giydirmeye çalıştıkları bir futbol düzeni var... Hiçbir yerleri yama tutmuyor artık... İstediğim yeri basarım sözü sonrası, korumaların muhabirlere uyguladığı şiddet "istediği yeri basar" olarak yerleşti, geçmiş olsun! Tarihe de bu şekilde not düşüldü bile.... Milli maç ve sonrasında birçok kişi otoritesini kaybetti ama çaktırmıyor...
Küfürü ağzından düşürmeyenler, vücut diliyle de besleyenler, bugün küfürün mağduru olarak "milat"tan bahsedebiliyor.
Roller bu kadar da kolay değişebiliyor futbol iklimimizde...
Ortada 2010-2011 sezonuna ait kocaman bir enkaz var, "hadi futbol konuşalımcılar" bile mağdur şu an... Dilleri dönmüyor, toz konduramıyorlar, laf edemiyorlar, debelenip duruyorlar asıl mevzunun etrafında! Milli maç onlara "hadi biraz futbolda düzensizlikleri de konuşun bakalım" dedirtmiş oldu...
Ee... Trabzonspor'un her haklı hamlesine "Aldınız Şampiyonlar Ligi'nden parayı daha ne istiyorsunuz?" yaklaşımında bulunanlar hâlâ popüler yazar, konuşur olarak devam ediyorsa, sistemi koruyorsa; yapacak fazla bir şey kalmıyor!
Halının altına süpürülenler zamanla salgın hastalıklara sebep oluyor...
Bunu ben demiyorum ayrıca, bilim böyle söylüyor, "tıp" böyle söylüyor.
Bir, iki, üç, TIP!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor