Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

13 Mayıs 2015 | Çarşamba

Muslera farkı

Galatasaray yönetiminin, teklif gelse bile; bırakın satmayı, pamuklar içinde saklaması gereken bir adam Muslera. Eğer G.Saray zirvede oturuyorsa ve şampiyonluk yarışını sürdürüyorsa Hamza hocadan tutun da futbolcusundan, yöneticisinden ve teknik heyetten herkes yatıp kalkıp Muslera'ya dua etmeli..
G.Saray'ı Mersin'de ayakta tutan isim Muslera'ydı. Uruguaylı müthiş kurtarışlar yaptı. Melo'nun uzaklaştırmak istediği, Vederson'a çarpan ve gole giden topu yerden kalkıp müthiş refleksle tokatlaması G.Saray adına kırılma noktasıydı.
Kendisine Bayern'in kalecisi Neuer'i örnek alan Muslera maçta sadece ellerini kullanmadı. Topu kullanacak alanı bulamayan ve baskıyla bunalan arkadaşları sıkıştıklarında hep Muslera'ya döndü.
Eliyle oyunu çabuk başlatırken, bazen de alışılan uzun degajlarıyla G.Saray'ı hücuma kaldırdı. Hep mi Muslera? Evet...
Eğer bir kaleci maç içinde 15 futbolcudan daha fazla topa hükmediyorsa G.Saray'da Snejder-Selçuk-Telles üçlüsünden daha fazla topla oynuyorsa, maçın şeref kürsüsüne çıkmayı hakediyordur.
Muslera övgülerinin dışında maçta ne oldu diye sorarsanız; G.Saray golü attı, tempoyu düşürüp güvenli oyuna döndü. Zamanı öldürmeye çalıştı.

Burak kaçırmaya devam

Bu arada 'atan' konumundaki Burak kaçırmaya devam etti. Burak 3 net golü yanlış vuruş tercihleriyle harcadı. Türk oyuncular, acaba Avrupa maçlarını acaba hangi gözle izliyor. Burak rakipten topu çalıyor, 2.'sine müthiş çalım atıyor, kaleciyle karşı karşıya. Ama topun dibine girmeyi düşünemiyor.. Golcü apoletli Burak, bu zaafiyetini artık gidermeli.
G.Saray kalesine ciddi baskılar kuran Mersin, zirveye oynayan takım görüntüsü verdi. Nakoulma, Sabri ve Telles'in bölgesini müthiş yıprattı. G.Saray ise Yasin'in attığı gol sonrası, 'Sonuç önemli, iyi oyun değil' felsefesine dönüp skoru korumanın yollarını aradı. Yasin'in gol vuruşu kadar Emre'nin pası da akıl doluydu.
Gecenin kahramanı Muslera'nın dışında Semih-Hakan ikilisi de hatasızdı.
Maçın havasını ve rakibin oyun tarzını iyi koklayan Melo 2. yarı öne çıkmayıp savunmaya ciddi katkı sağladı. Not: İyi maç yöneten hakem Ali Palabıyık övgüyü hakediyor. Palabıyık Türk hakemliğinin parlayan yeni yıldızı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor