06 Kasım 2015 | Cuma

Biraz cesaret

Maçın 81. dakikası oynanıyor Fenerbahçe en net pozisyonu önce Alper arkasından Fernandao ile buluyor. Geride kalan dakikalarda ne var derseniz, orta alan mücadelesi, birkaç cılız girişim. Fenerbahçe pozisyon vermemeye planlanmış bir kurgu içinde… 4 savunmacı, önünde De Souza ve Mehmet Topal, bunlar yetmiyormuş gibi takımın en kreatif oyuncusu Diego da bu savunmanın içine girip, top çıkarmaya adam kovalamaya çalışıyor. Hal böyle olunca Fenerbahçe'nin hücumda çoğalma olasılığı sıfır. Nitekim pozisyona baktığınızda Fenerbahçe'nin pozisyonu da sıfır… Tabii bu anlayış doğrultusunda Fenerbahçe Ajax'a pozisyon vermiyor. Bununla öğünmek mi gerekli… Kocaman bir hayır… Pereira bu kadroyu bu kadar etkisiz kullanma hakkına sahip olmamalı.
Biraz cesareti bu kadro kesinlikle hak ediyor.
Nitekim oyuncu değişiklikleri sonrası özellikle Bursa orijinli oyuncular başta Fernandao ve Volkan'ın girişi ile Fenerbahçe etkin hale geldi. Aslında Vitor Pereira'ya şunu hatırlatmak lazım. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir kere… Vitor Pereira maalesef o cesareti gösteremiyor.

Diego'yu çıkarmak korkaklık
Ozan'ı oyuna sürerken kadrodaki tek kreatif oyuncu olan Diego'yu çıkarması bile başlı başına bir korkaklık belgesi.
Şimdi de Ajax maçı başka ne türlü kurgulanabilirdi diye düşünelim ve şu görüşümüzü aktaralım. Ev sahibinin iki merkez savunma oyuncusu Riedwald ve Veltman'ın güçlü forvetler karşısında etkisiz olduğu gerçek. Portekizli Fernandao ile başlayıp, Van Persie ile devam etse daha doğru bir kurgu olurdu.
Fernandao'nun hırpaladığı savunma karşısında Van Persie etkinlik oluşturabilirdi.
Ayrıca Fernandao sırtı dönük oynama becerisi yanında orta alana da ileri gelmeleri için zaman kazandırıyor. Bunu da oyuna girdikten sonra kanıtladı. Ancak Pereira'nın böyle tercih yapacak kredisi yok. Persie'yle girdiği savaştan yenik çıktığı için, Van Persie'yi hem de Hollanda'da kenarda bekletme şansı yoktu.
Bu arada Nani'yi de es geçmeyelim.
İsmi parlak, kendisi ışıksız bir oyuncu konumundan ne zaman kurtulacak Fenerbahçe camiası hala bekliyor. Genel bir bakışla Fenerbahçe bu görüntüsüyle deplasmanda bir puan kazandı denilebilir.
Ancak yeter mi? Bence yetmez. Oyun olarakta, sonuç olarakta riskler devam ediyor. Bundan önemlisi F.Bahçe'nin oynayacağı bir sonraki maçı kazanıp, kazanmayacağı konusunda bir ışık vermiyor.
Özetle, Amsterdam Arena'da Vitor Pereria bir puanla kendisini kurtardı ama Avrupa yolculuğu konusunda Fenerbahçe'nin önünü açamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor