24 Aralık 2015 | Perşembe

Deli sorular!

Maçın ilk yarısındaki bir pozisyonda kaldı aklım... Volkan Şen sol taraftan bindirdi, müsait pozisyondaki Van Persie'ye pas vermedi.
Hemen ardından top Ozan'a geldi. O da Van Persie'ye pas vermeyi düşünmedi bile.
Karşılaşmanın tamamını bu gözle seyredince bir şey fark ettim; Bursaspor'dan gelen futbolcular "sanki" Van Persie'nin gol atmasını istemez gibiydi! Eğer yanılıyorsam ne ala! Ama eğer haklıysam durum çok çok kötü...
Takım içerisinde birbirini seven, izinli olduklarında birlikte takılan oyuncular olduğu gibi bazen de birbirinden hazzetmeyen, idmanlarda dahi konuşmayan futbolcular olabilir. Lakin bunun sahada pas vermeyerek, sevmediği oyuncunun başarısını istemeyecek noktaya gelmesi tehlikeli.
Maçın tekrarını yazıyı okuduktan sonra izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Gördüğüm şey "futbolcu bencilliğinin" ötesindeydi.
Neyse ki Van Persie attığı 2 golle ne kadar önemli bir golcü olduğunu gösterdi.
Onun son vuruş kalitesinin yarısı dahi yok Fernandao'da...

Hücum oynamaya müsait
Kimse kusura bakmasın; hazır ve sakat olmayan bir Van Persie bu takımın değişmez forvetidir. Ligin ikinci yarısında hazır olduğunda kalitesini herkes görecek. Fenerbahçe iyi bir Fernandao'yla "belki" ama iyi bir Van Persie ile "kesin" şampiyon olur. Vitor Pereira takımı, "dizginlemediğinde" neler olabileceğini dün gece hep birlikte gördük.
Fenerbahçe oyuncu yapısı itibarıyla hücum oynamaya daha müsait. Pozisyon vermemek, gol yememek adına bu takımı defansif oynatmak futbola ihanettir. Pozisyon ver ama daha fazlasını at. Pereira her şeyi "sonradan" öğrendiği gibi bu dediğimi de yakında fark eder! Umarım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor