Barış Ertül

Barış Ertül

16 Kasım 2008 | Pazar

Doğru analiz

İsmi büyük, zorlu maçlar sonrasında takımların fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşamaları, takip eden karşılaşmalara üst üste motive olamamaları sıkça rastlanılan bir durumdur. Bir başka önemli durum da de özel sayılabilecek önemli maçlar sonrası yetkililerin takımda devam eden eksik ve yanlışları görmezden gelmeye meyilli oluşlarıdır. Avrupa'da sadece bu hafta bile İddaa tahminlerimiz için takibe aldığımız ve dikkat çektiğimiz bazı maçlarda yaşananlara bakmamız ciddi fikirler verebilir. Örneğin Tottenham, Ramos sonrası Redknapp'in göreve getirilmesiyle üst üste çok iyi sonuçlar almıştı. Üzerine Liverpool'u bir de Carling Cup'tan elemeleri takımı bir anda büyük havaya soktu. Elbette moral ve form önemlidir ama birkaç iyi maç sonucuyla gelen üst düzey mutluluk takımdaki majör eksik ve yanlışları gölgelerse, bu durum takip eden karşılaşmalar için büyük bir tehdit unsuru oluşturur. Nitekim Tottenham, öngördüğümüz ve şiddetle önerdiğimiz şekilde Fulham karşısında futbol açısından da ezilerek bu hafta sonu mağlup olmuştur. Almanya'dan bir örnek vermek gerekirse, sezon başından beri istikrarsız sonuçlar alan Bayern Münih, üst üste aldığı galibiyetlerle morallenirken geçen hafta bir de Schalke'yi deplasmanda yenince iyice havaya girmiştir. Halbuki kısa dönemde Bayern lehine olup biten onca şey takımın kendi kalesinde sürekli kolay pozisyonlar veriyor olduğu gerçeğini değiştirmemiştir. Nitekim bu hafta sonu zayıf Moechengladbach'tan iki gol yiyerek berabere kalmaları kimilerine göre şaşırtıcı olmakla birlikte bizim için gayet doğaldır.

Zafiyet devam ediyor
İşte bu düşünce yapısı içinde, Ankaraspor maçı iki açıdan değerlendirilmelidir: Birincisi, Arsenal ve Galatasaray maçları sonrası Fenerbahçe'nin Ankaraspor karşısındaki istekli ve diri oynaması ve muhtemelen takılabileceği bir maçtan üç puan alması elbette ki önemli bir kazançtır. Ancak ikincisi ise takımın orta sahada hem defansif hem de ofansif açıdan yaşadığı zafiyet ortadan kalkmış değildir. İlerleyen haftalarda da bu bilinçle davranarak üst düzey konsantrasyonu korumak ve ilk fırsat olan devre arasında takıma takviye yapmak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor