Barış Ertül

Barış Ertül

06 Kasım 2008 | Perşembe

Yeni bir şey yok

Bu sezon dünyada transfere en çok para harcayan 30 kulübün içinde Fenerbahçe de var. Yine bu sezon, futbolcu satışından hiç para kazanmayan kulüp sayısı ise üç: Hull City, Panathinaikos ve tabii ki Fenerbahçe. Taraftarın gayet de haklı olarak her geçen yıl daha tecrübeli, kaliteli ve başarılı olmasını beklediği Fenerbahçe, maalesef negatif rekor verileri arasında böyle yer buluyor. Aziz Yıldırım yönetiminin 11 yıllık tecrübesinin, Aziz Yıldırım zihniyet ve vizyonunun Fenerbahçe'yi getirdiği nokta işte bu. Arsenal'de Adebayor ve Walcott'un sakatlıkları, bu maçın üç gün sonrası (Cumartesi günü) Emirates'deki her açıdan hayati derecede önem arz eden Manchester United maçı, Arsenal'in bizim karşılaşma için olağanüstü hal ilan etmeyeceğini gösteriyordu. Ne var ki Arsenal'in farklı kazanamayacağı yönündeki güncellenmiş öngörümüzün yanı sıra yedekleriyle de Fenerbahçe'den iyi oynayacağını biliyorduk. Nitekim Arsenal ilk dakikadan itibaren bizden çok daha iyi pas yapıyordu. Roberto Carlos'un inanılmaz hatalarına inanmak istemezken, Volkan Demirel'in konsantrasyonu ve refleksif müdahalelerine saygı duydum.

Kaptanlık yakışmış
Kazım'ın soğukkanlı, ne yaptığını bilen oyununu görünce, İstanbul'daki Arsenal maçında da ilk 11 başlamış olması gerektiği yönündeki kanaatimin doğruluğundan emin oldum. Kendini çok geliştirdiğini düşündüğüm Semih'e, Fenerbahçe kaptanlığını bir kez daha çok yakıştırdım. Ama Fenerbahçe'ye sezon başından beri yakıştıramadığımız şeyler, Arsenal'in yedekleri karşısında bile kendini açıkça gösteriyordu. Oyunu iki yönlü oynayan futbolcunun şart olduğu günümüz futbolunda, Fenerbahçe'de bu olmazsa olmaz kritere uyan kaç futbolcu olduğunu takdirlerinize bırakıyorum. Bir İngiliz taraftarının kendi takımına bakış açısı, aslında her şeyi özetliyordu. Maçı canlı izleyip internete yorum yazan bir Arsenal'li şöyle dedi: "Denilson sen bu takımın futbolcusu olamayacaksın! Top rakipteyken, rakibi yeterince takip etmiyor, takıma yardımcı olmuyorsun!" Bizde orta saha oynayıp Denilson kadar oyunun her an içinde olan tek bir oyuncu yokken!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor