Dünya yıldızı Robin van Persie 15 bini geçen taraftar önünde Şükrü Saracoğlu'nda imzayı attı. Hollandalı golcü, "Başka teklifler de aldım. Ancak F.Bahçe'nin hedefleri, burada mutlu olacağımı hissetmem tercihimde rol oynadı" dedi. İsmi anons edildiğinde 15 bin taraftar "Van Persie" diye Şükrü Saracoğlu'nu inletti. Vatandaşı Dirk Kuyt'ın 11 numaralı formasını tercih eden Persie, sportif direktör Terraneo'nun da hazır bulunduğu törenle sahanın ortasında 3+1 yıllık imzayı attı. Van Persie sahaya çıkmadan önce skorboarddan daha önce oynadığı takımlardaki görüntüler gösterildi. Sportif Direktör Giuliano Terraneo "Burada sizleri büyük başkanımız Aziz Yıldırım adına selamlamak istiyorum. Takımımızın güzel mozaiğinin tamamlayıcısı olan oyunculardan birini sizlere tanıtmak için buradayız. Kulübümüze bir büyük oyuncuyu daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadromuzu çok güçlendirecek bir oyuncuyla beraberiz" şeklinde konuştu. Robin Van Persie de Türkçe olarak "Merhaba Fenerbahçe" sözleriyle başladığı konuşmasında, "Türkçe'yi en kısa zamanda öğrenmeye çalışacağım. Ben şu anda Fenerbahçe ailesinin bir üyesiyim ve buraya en kısa sürede uyum sağlayacağımı düşünüyorum.
Mutlu edeceğim
Size sadece bir şeyin sözünü veriyorum; ben burada tüm gücümle takıma yardım edebilmek, kazanabildiğimiz kadar fazla kupayı kazanmak ve sizi mutlu etmek için her şeyi yapacağım. Şu anda sizi burada bu kadar kalabalık görünce, şampiyon olduğumuzda burada nasıl bir kutlama olacağını tahmin bile edemiyorum" diye konuştu. Türkçe "Teşekkürler Fenerbahçe" diye konuşmasını bitiren Van Persie oğlu Shaqueel ile paslaşıp topları tribüne yolladı. Altyapı takımında forma giyen Shaqueel de 11 numaralı formayı giyiyordu. Kızı Dina önce utandı, sonra babasına pas verdi. İmza törenini çok sayıda gazeteci takip etti.
Bir ilki yaşadım
Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buranın gerçek anlamda bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Sahadayken benim için inanılmaz bir andı. 17-18 bin taraftarın karşısında. Hayatımda ilk defa tecrübe ettiğim bir olaydı.
12 yıl geciktim
Kuyt bana F.Bahçe'ye olan tutkusundan bahsediyor. Hep çok olumlu görüşler bildirdi. Londra'da Manchester United'da birçok Türk arkadaşım var. Ama benim hikayem daha eskiye dayanıyor. Feyenoord ile 12 yıl önce Şampiyonlar Ligi maçı için gelmiştik. O gün taraftarları gördüm, sanki stat yerinden hareket ediyormuş gibiydi. Taraftarın tutkusunu unutmadım ve şimdi de buradayım.
Sneijder rakibim
Her takıma saygı duyuyorum. Sneijder ve takımı da çok iyi bir takım. Sneijder ile benim aramda güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum.
15 gün yeter
Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Birçok takım gibi benim de sezon öncesi idmanı yapmaya ihtiyacım var. Kendimi geliştirmem için birkaç haftaya ihtiyacım var. Hocamızla da konuştum. Beni en fit duruma getirebilmek için çalışacağız.
