ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 14/11/2009
Kartallar yüksek uçar
Kartallar yüksek uçar
106 yıllık mazisi bulunan ve namağlup şampiyon olan tek takım unvanına sahip olan Beşiktaş; Barcelona, Liverpool, Chelsea gibi devleri de dize getirdi.

Beşiktaş denilince akla gelen ilk şey nedir? Kara Kartal! Bu lakabın mazisi 75 yıl öncesine dayanıyor. 1932-33'te F.Bahçe ile karşılaşan Beşiktaş, bir gün önce Şeref Bey'in vefatı nedeniyle maça 'siyah' forma giyerek çıkar. Futbolcuların olağanüstü gayreti, tribünlerden yapılan "Kartallar gibi saldırıyorlar" yorumunu da beraberinde getirince Beşiktaş'ın
lakabı "Kara Kartal" olarak hafızalara kaydedilir. Resmi ligde 18'de 18 yapan Beşiktaş, en fazla namağlup şampiyonluk yaşayan (7 kez) takım olmanın gururunu taşıyor...

SPOR DÜNYASI BU HABERLERİ KONUŞUYOR! TIKLA VE ÖĞREN!

'Yenilmez Armada' Beşiktaş...
Üst üste 56 maç yenilmediği için "Yenilmez Armada" olarak adlandırılan Kartal, 2006-07'de Türkiye Süper Kupası'nı kazanan ilk takım olmayı başardı. Geçen sezon hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek "ikide iki" yapan Beşiktaş, ilk kez bir Türk teknik direktör ile (Mustafa Denizli) bu başarıyı elde etti. Avrupa kupalarında Barcelona, Chelsea ve Liverpool gibi dünya devlerini devirmeyi başaran siyah-beyazlılar, Türkiye'de de 10 farklı galibiyet alan (Adana Demirspor) tek takım oldu.

Efsane başkan Süleyman Seba
5 Nisan 1926 Sakarya Hendek doğumlu olan Seba, Beşiktaş formasıyla 1947 yılında İsveç'in AIK takımıla oynanan maçta attığı golle, "İnönü Stadı'nda ilk gol atan futbolcu" olma unvanını elinde bulunduruyor. 1984 yılında kulüp başkanlığına gelen Süleyman Seba, Beşiktaş tarihinde hiç ara vermeden en uzun süre (16 yıl) başkanlık yapan isim olmayı başardı. Beşiktaş bu dönemde müzesine tam 21 kupa koyarken, Seba da kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı "Onursal Başkan"lığa layık görüldü.

Avrupa'da unutulmaz maçlar
BEŞİKTAŞ-PSG
01.10.1997: Beşiktaş seyircisi takımlarını ilk kez Şampiyonlar Ligi maçında izliyordu. Beşiktaş, Oktay'ın iki güzel golüyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. PSG skoru 2-1'e getirse de son sözü Ertuğrul söyledi ve Kara Kartal sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini aldı.

L.MOSKOVA-BEŞİKTAŞ
23.08.2000: Levski Sofya'yı eleyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi eleme maçında L.Moskova ile eşleşti. İlk maçını evinde oynayan Kara Kartal; Nihat, Nouma ve Karhan'ın golleriyle rakibini 3-0 mağlup etti. 15 gün sonra oynanan rövanşta ise herkes Rus temsilcisini favori görüyordu ancak beklenen gerçekleşmedi. Nouma, Nihat ve Tayfur'un golleriyle ikinci maçı da 3-1 kazanan temsilcimiz bu galibiyetle bir Rus takımını eleyen ilk Türk takımı olma unvanını elde etti.

BEŞİKTAŞ-BARCELONA
19.09.2000: Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında dünya devi Barcelona'yı konuk ediyordu Beşiktaş. İnönü Stadı tıklım tıklım doluydu. Rivaldo, Kluivert, Overmans ve Frank de Boer gibi yıldızları kadrosunda barındıran İspanyol ekibi, daha dört gün önce Leeds'i 4-0 mağlup etmişti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Gol perdesini uğruna besteler yapılan Ahmet Dursun açtı. Soyunda odasına 1-0 önde giden Kara Kartal, ikinci yarıda adeta coştu. Önce Ahmet Dursun aradaki farkı ikiye çıkardı, ardından Fransız yıldız Pascal Nouma'nın golü skoru ilan etti: 3-0... Bu tarihi zafer, Avrupa basınında, "Beşiktaş, Barcelona'yı İnönü'nün çimlerine gömdü" olarak yorumlandı.

CHELSEA-BEŞİKTAŞ

01.10.2003: Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'ydi. Maçın banko favorisi İngiliz temsilcisiydi. Ama kazanmak isteyen taraf Beşiktaş'tı. Sahnede ise siyahbeyazlıların unutulmaz oyuncularından biri olan Sergen Yalçın vardı. 23 ve 29'uncu dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş'ı 2-0 öne geçiren usta solak, futboluyla herkesi kendisine hayran bırakmıştı. İlhan Mansız'ın 50'nci dakikada kırmızı kartla atılması nedeniyle son yarım saati 10 kişi oynayan temsilcimiz, İngilizleri Stamford Bridge'de ağlattı.

BEŞİKTAŞ-MARSİLYA
28.11.2007: Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki beşinci maçını oynuyordu. Rakip, Erik Gerets'in takımı Marsilya'ydı. Beşikta, Şilili yıldız Tello'nun 27'nci dakikada attığı muhteşem frikik golüyle 1-0 öne geçti. Fransız temsilcisi skora denge getirdiğinde dakikalar 65'i gösteriyordu. Ama son sözü yine temsilcimiz söyledi. 88'inci dakikada Delgado'nun asistinde Bobo topu filelere göndererek, Beşiktaş'a Devler Ligi'nde bir galibiyet daha tattıran isim oldu.

BEŞİKTAŞ-LİVERPOOL

24.10.2007: Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçında Liverpool'u konuk etti. Marsilya ve Porto'ya yenilen siyah-beyazlılar, bu maçı kazanarak "Yarışta ben de varım" demek istiyor. Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan Kartal, 13'te öne geçti. İlk devre bu skorla kapanırken, 80'de Bobo farkı ikiye çıkararak Beşiktaş'ı rahatlattı. 85'te Gerrard'ın golü skoru 2-1'e taşısa da desibel rekorunun kırıldığı karşılaşmada gülen taraf siyah-beyazlılar oldu.

Unutulmaz üçlü MAF
İsimleri Beşiktaş ile özdeşen Metin-Ali-Feyyaz üçlüsü (MAF); 1989-90, 90-91, 91-92 yıllarındaki üç şampiyonluğun en önemli oyuncularıydı. Kocaelispor'dan gelen Metin Tekin, Yücespor'dan alınan Feyyaz Uçar ve Ali Gültiken Beşiktaş'ı üst üste üç yıl şampiyon yapan Gordon Milne döneminin yıldızları oldular...

ÇARŞI herkese karşı!
Beşiktaş denince akla gelen ilk olgulardan biri olan ÇARŞI, tribünlerin en etkili taraftar grubudur. 1982'de kurulan ve Kapalı Tribün'ün göbeğinde yer alan grup, "ÇARŞI, Atatürk harici her şeye her şeye karşı" sloganıyla tanınır. ÇARŞI, hâlâ Türkiye'nin 1 numaralı taraftar grubu olarak gösterilmektedir.


DİĞER BEŞİKTAŞ HABERLERİ
Olursak en güçlüsü oluruz!
Beşiktaş'a başkan adaylığı konuşulan eski yönetim kurulu üyesi...
Konuşuyorsak aşkımızdan!
Çarpıcı sloganıyla 13 Ekim tarihinde hayata geçen Kartalcell'in...
Beşiktaşlı kazanıyor
Beşiktaş'a kalbiyle inananlar orijinal forma kazanıyor!

  Kartal'da Hakan şoku   Nifak sokamazlar!
  Bence favori biziz   Batuhan göz kırptı
  Beşiktaş'ta tribün operasyonu   Sapanca derbisi
  Yarışın bir parçası   Acar geri dönüyor
  Derbi için ağır mesai   Beşiktaş günlüğü
' Derbiyeli' olmak!
Cümle alem milli maç heyecanı yaşarken biz seyrediyoruz... Allah' tan...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Sivas 2 Kayseri 4
Manisaspor 0 Gaziantep 3
İ.B.B. Spor 1 Antalya 0
Eskişehir 2 Denizli 0
Ankaragücü 2 Kasımpaşa 2
Fenerbahçe 3 Ankaraspor 0
Trabzon 0 Beşiktaş 2
Diyarbakırspor 1 Galatasaray 2
Bursa 1 G.Birliği 2
13.HAFTA
Denizli Antalya
Galatasaray Manisaspor
Beşiktaş Fenerbahçe
Kasımpaşa Trabzon
Eskişehir Ankaragücü
G.Birliği İ.B.B. Spor
Kayseri Diyarbakırspor
Ankaraspor Sivas
Gaziantep Bursa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital