ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Gizli hedef

Trabzonspor üst üste iki maç kazandı, başkan Şener müthiş rahatladı. Sezon başında şampiyonluğun en büyük adayı ilan ettiği takımı için yine iyi şeyler söyleme şansı yakaladı: "Bu takım çok güzel şeyler yapacak." Asbaşkan Hacısalihoğlu da yarım düzine gol, yürek dolusu umut çıkarılan Belediye maçından sonra çok keyifliydi, "Lig yeni başlıyor" demişti. Peki durum gerçekten öyle miydi, yoksa lig çoktan bitmiş miydi? Futbolseverler ligin 5. haftada biter gibi olduğu, 6. haftada ise kesin sona erdiği görüşünde. Haksız da değiller hani; ilk 2 ve son 2 belli. Kaldı üstten 3. ile alttan 3.nün belirlenmesi. 28 topal hafta sadece bunun için oynanacak yani. Hemen ligin altına bakalım. Ankaraspor yasal yolcu, Kasımpaşaise doğal sonuncu. 16 numara olmamaya çalışacak geri kalanlar.

En büyük şans Beşiktaş
Yukarısı mı? Galatasaray, başta teknik adam olmak üzere iyi transferler ve farklı bir motivasyonla başladı sezona; iç-dış, yerli-yabancı demeden dümdüz gidiyor. Fenerbahçe derseniz; oyun kalitesini çok yükseltemese de alternatiflerini artırarak yarışın tam içinde. Trabzon'un şansı, Beşiktaş'ın daha kötü başlaması. Son şampiyon, Trabzon'dan daha kötü, beklenenden ise çok daha kötü girdi sezona. Kontrolü elden bırakmayan, oyuncuları üzerinden gereksiz bir baskı yaratılmayan bir Trabzonspor 3. sıraya yerleşip Avrupa'ya gider bu sezon yine. Trabzonspor geçen sezon şampiyon olabilirdi. Önce Sivas ve Bursa maçlarındaki seri operasyonla arayı açması önlendi. İkinci yarıda ise Konya ve Denizli maçlarında kendi ipini çekti. O zaman yönetim şampiyonluğun geleceğine inanıyor, ancak bu gizli hedefi telaffuz etmemeye özen gösteriyordu. Bu sezon başı ise şampiyonluk bolca dillendirildi ama lig başlar başlamaz görüldü ki, gerçekçi hedef 3.lüktür. Daha yukarısı olamaz mı? Olabilir ama düşük olasılıktır.

Koşullar da ortada
Trabzonspor taraftarının şampiyonluğu çok istediğini bilmeyen yok. Ancak koşullar da ortada. Büyüklük sadece şampiyonluk değil. Trabzonspor'un ne demek olduğunu anlamak için sürekli bordo-maviye değil, ara sıra da parlayan diğer renklerin düştüğü durumlara bakmak lazım. Burada önemli ve yararlı bir saptama yapalım. Geçen sezon gizli hedefine ulaşamayan Trabzon'un bu seferki gizli hedefine ulaşması, yönetim ve oyuncu kadrosu anlamında istikrar sağlayabilmek için çok önemlidir. İki sezon üst üste Avrupa bileti alınırsa daha yüksek başarılar için istikrar şansı doğacaktır; düzeltilmiş bir mali tablo ve daha oturmuş bir kadro ile.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kazanan haklı mı?   / 19-09-2009
 Bu maçı unutun   / 15-09-2009
 1 puana şükür!   / 31-08-2009
 Ya sabır...   / 24-08-2009
 Şifre: Seribaşı   / 23-08-2009
 Gerçekle yüzleşmek   / 21-08-2009
 Çözümü zor...   / 18-08-2009
 Büyük sürpriz   / 16-08-2009
 Bir maç, bin umut   / 13-08-2009
 Bu kez oldu   / 09-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Trabzon 3 Antalya 1
Sivas 1 Bursa 3
Diyarbakırspor 0 Manisaspor 0
Kasımpaşa 1 Galatasaray 3
Eskişehir 3 Gaziantep 2
Ankaragücü 1 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 İ.B.B. Spor 0
Ankaraspor 0 Denizli 0
Beşiktaş 0 Kayseri 1
7.HAFTA
Denizli Manisaspor
Galatasaray Eskişehir
Kayseri Kasımpaşa
Bursa Diyarbakırspor
Antalya Fenerbahçe
G.Birliği Trabzon
Ankaraspor Beşiktaş
İ.B.B. Spor Sivas
Gaziantep Ankaragücü
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital