ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Bir maç, bin umut

Trabzonspor yıllardır yenemediği Sivasspor'u yendi, camia havaya girdi. Gördük ki, fikstür şöyle bir şeydir: Kazanırsanız avantajlıdır, kaybederseniz değildir. Ancak bazılarının da hakkını vermek lâzım. İlk maça Sivas deplasmanı çıktığında "büyük fırsat" diyenler haklı çıktılar. Bordo-mavili ekip, bir maçta on maçlık yol almış gibi oldu. Bordo-mavililer, Sivas'ta golü atana kadar ve golü yedikten sonra gerçekten iyi oynadı. Orta sahaya hakim oldu, rekor sayıda pas yaptı. Umut verici... Buna karşılık, Selçuk'un golünden sonraki telaş ve top tutamama tedirgin ediciydi. Bu bölümde 12 gol girişimi var rakibin. Sivas gol bulmayıp da maç o mahalle kavgası havasında 1-0 tamamlansa bu denli neşeli olabilir miydi Trabzonlu? Zafer sarhoşluğuna düşmeden bunu iyi analiz etmesi gerek teknik heyetin.

Broos'u kutlamak gerek
Aslında, Sivas maçını iki şekilde değerlendirmek uygun olur. İşin psikolojik yanı, Sivas'ı evinde yenerek yarıştaki önemli bir rakibin gardını çok erkenden kırmanın ötesinde, 25 Nisan hezimetinin başlattığı karanlık dönemin sonlandırılmasıdır. Bu açıdan özellikle Broos'u kutlamak gerek. İşin teknik ve reel yanı ise şu: Bu Sivas, Trabzon'u 3-0 yenen Sivas değil, O'nun yarısı. Bu Trabzon, geçen seneki 3-0'lık maçı kazanmadı, tamamen başka bir mücadeleden galip çıktı. Bu iki boyutu iyi harman edip beklentileri ve çalışmaları öyle düzenlemek gerekir ki en iyi sonuç çıksın bu maratondan. Bir galibiyet bin umut yarattı Trabzonspor cephesinde. Konuşulanlara, yazılanlara bakıyoruz, biraz tedirgin oluyoruz. Broos 11 kurmakta zorlanıyormuş; bu kez kadro yetersizliğinden değil, elindeki kalifiye eleman fazlasından. Kulübede bile yer bulmak zorlaşmış, yeni gelen Drago Gabriç antrenmanda 4 gol birden atarak parlamış. Ama başka takıma falan değil, ama çift kalede bile değil, ne gam! Bu haftaki rakip Diyarbakırspor'un idmanında hiçbir oyuncu 4 gol atamadıysa 3 puan garanti!

Asıl hedef Avrupa
Oysa daha 1 hafta önce otoritelerin birleştiği nokta Trabzonspor'un kadrosunun şampiyonluk için yetersiz olduğuydu. Sivas maçının 18'inde tek santrfor vardı, unuttuk gitti. Sağ bekte ciddi sorun var, lafını etmeye değmiyor artık. Burada dikkat çekmemize izin veriniz: Trabzonspor, Sivasspor galibiyetiyle aniden çok farklı bir döneme girdi. Bu süreç akıllı idare edilip belli eksikler giderilirse gerçekten çok iyi bir sezon geçirme şansı var. Yeter ki beklentiler hızlı yükseltilip gereksiz baskı yaratılmasın. Bir de, Trabzonspor'un bu seneki en önemli rakibinin Fransız ekibi Toulouse olduğu unutulmasın.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu kez oldu   / 09-08-2009
 8 Ağustos, 4 Eylül...   / 08-08-2009
 Hazır mı?   / 04-08-2009
 Bizim David'ler   / 29-07-2009
 5-4-1-0   / 27-07-2009
 Holistik futbol   / 21-07-2009
 Çoklu Direksiyon...   / 14-07-2009
 Fikstür var avantajlı   / 09-07-2009
 Göremeyeceksiniz   / 04-07-2009
 Fatih ile Hüseyin   / 29-06-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep 2 Galatasaray 3
Manisaspor 0 Eskişehir 0
Diyarbakırspor 2 Ankaragücü 2
Sivas 1 Trabzon 2
Denizli 0 Fenerbahçe 2
Bursa 2 Kasımpaşa 1
G.Birliği 0 Kayseri 0
İ.B.B. Spor 1 Beşiktaş 1
Antalya 0 Ankaraspor 1
2.HAFTA
Fenerbahçe Sivas
Kasımpaşa İ.B.B. Spor
Galatasaray Denizli
Kayseri Gaziantep
Beşiktaş Antalya
Eskişehir Bursa
Ankaragücü Manisaspor
Trabzon Diyarbakırspor
Ankaraspor G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital