ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Kral tablosu

Denizli'de galibiyeti kalbinde arayan bir takım vardı. 40 dakikalık "ilkel karanlıkta" soğutulmuş futbol bile, Fener'in galibiyet ışığını söndüremedi. Yer gösterici Alex'ti. Takımın en diri adamlarından biri. Ama bu sezon çarmıhını sırtlayan bir adam var. Güiza... Geçen sezon üzerine çarpı attığımız adam.

***

Güiza, olması gerektiği yerde bulununca "Kral tablosu" canlanıyor. Sürekli alan değiştirip, rakip defansın dengesini bozma görevine sözümüz yok. Ama Amerika'yı yeniden keşfetmenin de alemi yok. Kale önündeki Güiza, sahanın diğer köşelerindeki Güiza'ya beş basar!

***

Kim ne derse desin, Türkiye'nin en kaliteli futbolcusu Gökhan Gönül. Ayakları köle, yüreği efendi. Sezona nasıl hazırlandığı ortada. Fenerbahçe defansının güçlü görünmesinin ilk sebebi bu adam. Ama bir adam hem rakip kale önünde gole asistanlık yapacak, hem kendi kalesinde bekçilik yapacak. Üstelik bunları layıkıyla yapacak ve bir kıl tanesi kadar şikayeti duyulmayacak. Böyle adamları dünyanın her kulübünde, el üstünde taşıyorlar. O yüzden Gökhan Gönül için cümleleri şımartmak bile abartı sayılmasın.

***

Fenerbahçe geçen yılın aksine daha sakin bir ruh halinde zaten. Aheste çek kürekleri, rakipler uyanmasın!

***

Ligin ilk haftasında futbol olarak Trabzonspor'u beğendim. Trabzon'daki futbolun ressamı Broos. Hüseyin Çimşir'le Tjikuzu arasındaki mantaline farkı da, çok şeyin açıklaması. Ceyhun Gülselam ve Alanzinho'daki sihre ışık tuttum. Onlar bu sezon çok şeyin sebebi olurlar. Ama bu takıma bir golcü gerek. Ayrıca, geri dönüşlerde acelesi olmayan takım duruşu, tehlikeli bir anonstu, onu da işaret etmek gerek. Yanarım yanarım, Egemen Korkmaz'ın milli formayı giyemediğine yanarım. Emeğin ödüllendirilmediğine...

***

Galatasaray forveti, rakip alana en çok koşu yapan takımlardan biri. Ama en anlamlı gol üretme biçimi, duran toplar. Ve tabii ki Arda Turan.. Onun ayağından çıkan paslar üç boyutlu. Hem mühendis inceliği, hem işçilik bir insanda ancak bu kadar hayat bulabilir. Kendini bozma seanslarına yüz vermezse, bu yıl Arda'dan harika resitaller izleyeceğiz.

***

Olimpiyat Stadı, Beşiktaş'a galibiyeti yasaklamış gibi. Ama Beşiktaş da tam anlamıyla hazır değildi. Bursaspor'u ligin en renkli takımı olarak izleyeceğiz. Sivasspor'un yerine... Hakemler ilk hafta berbat anonslar verdi. Onlara istedikleri güç verilmiş ama seminerlerde el üstünde taşınan fiyakalı adamlar, ilk haftanın altında kaldılar.

***

Denizli'deki "ilkel karanlığa" gelince. Jeneratör yerine, yüreklere ayışığı taşısak. Ya da yürekli insanları omuzlarda taşısak. Böyle ayakaltı meselelerle haşır neşir olmazdık zaten!

***

Haftanın en anlamlı görüntüsü, formasına Türk Kızılay'ı reklamı alan Beşiktaş Kulübü'ne ait. Büyük kulüpler, paradan daha anlamlı gerçeklerin temsilicisi olmalıdır. Bu gurur da Beşiktaş'a ait.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İhtimaldir ki...   / 07-08-2009
 Kuşkular   / 04-08-2009
 Renkler ve aşklar   / 31-07-2009
 Büyülü ışık   / 28-07-2009
 Hayal satan adam (25)   / 26-07-2009
 Yeni Fenerbahçe   / 24-07-2009
 Hayal satan adam (24)   / 19-07-2009
 Başkanlar isterse   / 17-07-2009
 Yürek dili   / 14-07-2009
 Hayal satan adam (23)   / 12-07-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep 2 Galatasaray 3
Manisaspor 0 Eskişehir 0
Diyarbakırspor 2 Ankaragücü 2
Sivas 1 Trabzon 2
Denizli 0 Fenerbahçe 2
Bursa 2 Kasımpaşa 1
G.Birliği 0 Kayseri 0
İ.B.B. Spor 1 Beşiktaş 1
Antalya 0 Ankaraspor 1
2.HAFTA
Fenerbahçe Sivas
Kasımpaşa İ.B.B. Spor
Galatasaray Denizli
Kayseri Gaziantep
Beşiktaş Antalya
Eskişehir Bursa
Ankaragücü Manisaspor
Trabzon Diyarbakırspor
Ankaraspor G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital