ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
İlk hedef Avrupa

* Galatasaray başarı için Avrupa'yı hedef seçti. Rijkaard'ı da bu nedenle getirdi. Zaten aksi olsa Rijkaard gelmezdi
* En büyük sorun Lincoln! Galatasaray'ın hâlâ oyun kurucusu yok. Arda kanatta çok başarılı. Oyun kurucu oynayınca başa düşüyor
* Sabri'nin yaptığı olayda suç, kafilenin başındaki Sezgin'dedir. Sabri taraftara ayakkabı atarken yöneticiler nerdeydi?

_Galatasaray'ın Keita transferini nasıl yorumluyorsunuz? Bazı otoriteler bu futbolcunun Lyon'daki performansını yeterli bulmuyorlar. Gerçi Hagi de geldiğinde eleştirilmişti ama takıma büyük katkısı oldu. Sizin düşünceniz ne?
Galatasaray'ın zaten forvet olarak bir sıkıntısı yok.
Keita'nın hiç oynamadığını farz ederek söylüyorum, Galatasaray sıkıntı çekmez forvetten yana. Ama Keita'da yeteneklerini Hagi gibi, Popescu gibi 'artık bitti' dendiği bir dönemde konuşturursa faydalı olur. Lyon, Fransa'nın en başarılı takımlarından biri. Lyon, Keita'dan tam anlamıyla istifade etti mi? Zaten buradan çıkıyor tartışmalar. El elden üstündür. Hagi'yi Popescu'yu neredeyse emeklilikten toplayıp getirdi Fatih Terim. Rijkaard da Keita'yı kullanabilirse Galatasaray çok iyi bir futbolcu kazanmış olur.

_Daha önceki bir röportajda "Adnan Polat, Rijkaard'ı getirerek Aziz Yıldırım'ın transferlerini ezdi" demiştiniz. Şimdi Keita'nın transferi de Galatasaray'ı daha mı öne çıkardı?
Galatasaray, Fenerbahçe'yi düşünerek transferleri yapıyorsa tabii ki üstünlük! Galatasaray orayı çoktan geçti. Yani Aziz Yıldırım'ın hedefi şampiyonluk olabilir, üst üste üç yıl şampiyon olamadığı için. O kompleksleri duyabilir. Ama Galatasaray artık Türkiye Şampiyonluğu ile camiasını ve taraftarını tatmin edecek durumda değil. Zaten Galatasaray'ın Avrupa'daki başarısız sonuçlardan sonra Galatasaray'ın hedefinin doğrudan doğruya Avrupa olması lazım. Onun için Fenerbahçe'ye değil Avrupa'ya entegreli bir takım kurması lazım. Rijkaard'a yetki verilmesinin nedeni bu. Böyle bir hocayla başlamak Galatasaray'ın hedef olarak Avrupa'yı seçtiğini gösterir. Zaten aksi bir hedef olsaydı Rijkaard gelmezdi. Türkiye'de şampiyon olmak Rijkaard'ın kariyerine bir şey eklemez.

10 NUMARA KRİZİ
_Galatasaray'ın eksik bölgeleri nereler?
Galatasaray'ın esas sorunu Lincoln. Galatasaray'ın hâlâ oyun kurucusu yok. Arda şimdi kanatta oynadığı zaman yüzde yüz başarılı oluyor, oyun kurucu olduğu zaman yüzde elliye düşüyor bu başarı.

_Şimdi Arda'ya 10 numara verilecek bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
10 numara sembolik bir şey bunun verilmesine itirazım yok ama Arda'nın oyun kurucu olması ne derece Arda'ya ve Galatasaray'a yararlı olur şüpheliyim. Lincoln'den Galatasaray'a madem hayır yok ki bu geçen seneden belliydi, Galatasaray'ın bir 10 numara alması lazım.

_Bazı otoriteler Galatasaray'da Hagi
ile başlayan 10 numara tutkusunun şart olmadığını savunuyor. Futbol artık hızlı oynanıyor, durarak takımı yönetecek bir 10 numaraya tahammül yok deniyor. Bu görüşe katılıyor musunuz? Rijkaard'ın 4- 4-3'lük oyun düzeni içinde de 10 numara yok deniyor!
Bu görüşe katılmıyorum. Bütün dünya üzerindeki 4-4-3'lük oyun düzeni oynayan takımlara bakın onların kadrosunun içinde de takımı yöneten çok iyi bir 10 numara vardır.

_Rijkaard bir kendisine Türk yardımcı verilmesine karşı çıkmış. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de Daum'un altında çalışan Aykut Kocaman gibi bir Türk yardımcı hoca gerekli midir?
Ona benim bir itirazım yok... Ben de bir yere gitsem bana deseler ki 'Bir gazetenin başına geç.' Kendi güvendiğim arkadaşlarımdan kurmak isterim kadromu. Ama gönül isterdi ki Rijkaard ikna edilsin, genç Galatasaraylı hoca da orada yetişsin. Derwall'in yanında Denizli'nin yetiştiği gibi. Piontek'in yanında Fatih Terim'in yetiştiği gibi . Rijkaard'ın yanında da birisi yetişebilirdi. Demek ki Galatasaray yönetimi ikna edememiş.

SUÇLU SEZGİN
_Her yıl yaptığı agresifliklerle dikkatleri çeken Sabri, sezonu erken açtı (!) Taraftarın kafasına krampon fırlattı. Sabri'nin bu tavırlarını nasıl yorumluyor sunuz?
Ordaki mesele Sabri değil. Mesele, Galatasaray'ı kafile başkanlığını menajer sıfatı ile yöneten Adnan Sezgin'dir. Ben gideyim de Sabri böyle bir şey yapsın! Ya da böyle bir şeye sebep olsun! Bak bakalım. Sen taraftarın futbolcuların etrafını çevirmesine, basmasına, onları taciz etmesine izin verirsen tabii ki her türlü olay çıkar. Onların içinde, vatan ve Galatasaray hasretiyle koşmuş kişiler de olabilir ya da başka amaç taşıyan provakatörler de. Sen bunları başarılı bir idareci olarak önceden sezeceksin, hissedeceksin ve böyle şeylere fırsat vermeyeceksin. Sabri taraftarla kavga ederken Galatasaray'ın yöneticileri nerede?

_Galatasaray gençlerden kurulu kadrosuyla iki hazırlık maçı yaptı. Rijkaard "Gençler bana umut verdi" dedi. Siz de gençlerde umut ışığı gördünüz mü?
Rijkaard'ın gençlere çok meraklı olduğunu biliyorum. Böylece bir taşla iki kuş vuruyor. Genç elemanlar kazandırıyor futbola. Bu da bir antrenör için iyi bir şey. Antrenörün 'Ben şunları kazandırdım' iddiasının olması iyi bir şey. Şampiyonluk kazandırmak kadar önemli. Bu gençlerle de büyükleri elinde tutuyor. Onların kaprislerini önlüyor. Adama diyor ki 'Bak geliyor haa, Hıncal efendi hazır ol Ahmet geliyor!'






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tanjeviç'e alkış   / 01-07-2009
 Polat ders verdi   / 30-06-2009
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 Polat'ı yaralar   / 23-06-2009
 Fener'e almazdım   / 16-06-2009
 Şener yanlış yaptı   / 10-06-2009
 Fener'i de satar   / 09-06-2009
 Sokaklar boştu   / 03-06-2009
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 
 
İlk hedef Avrupa
Emre'den kaptan mı olur?
Biz birinci olmalıydık
Federer'i abartmayın
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital