ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Güneş nasıl doğmalı? (2)

Yerel yayınlanıp evrensel takip edilen Günebakış gazetesinde geçen hafta yer alan bir yazıdan hareketle kendi yorumumu sunmaya çalışacağım bugün. Araştırmacı-yazar arkadaşımız Yavuz Saltık, Şenol Güneş konusunu titizlikle irdelemiş, iyi de etmiş. "Güneş nasıl doğmalı?" sorusunun yanıtını ararken yararlı olacak cevapları talep eden sorular var yazısında.

Ekibini nasıl kuracak?
Mesela diyor ki Saltık, "Güneş modern idman tekniklerini takip eden yardımcılar, kondisyoner, mentör ve istatistik uzmanı ile ekibini geliştirir mi? Yoksa iyi bildiği eski takım arkadaşları formülüne mi başvurur?" Biz Yanal'dan sonra gelecek kişinin Güneş kadar büyük bir isim olması gerektiğini söylerken, Ersun hocaya bu sezonki göreceli başarıyı sağlayan etkenleri gerekli, şart olarak koşuyoruz. Yani bilimsel çalışma, sakatlık düzeyini en aza indiren antrenman yöntemleri. Yani, Saltık haklı bir soru yöneltiyor. Aslında Şenol hoca, Kore'de aynen böyle çalışıyor. Oraya giderken hemşeri muhabbeti aramayan Güneş, memleketine dönerken nasıl bir tercih yapar? Mesela sadece Ahmet Özen'i ekibe alıp başka Trabzonlu istemese eski futbolcular için doyurucu bir adım olur mu bu? Yoksa Yanal gibi sallamaya çalışırlar mı onu da?

Ferguson demek kolay
Sonra mealen diyor ki Saltık "Başta kötü gitse bile 5 yıllık sözleşmenin arkasında durabilecek mi yönetim?" Hani hep Alex Ferguson modeli diyoruz ya. Hani bu isim en cahilimizin bile çağdaş batıyı bir parça takip ettiğini göstermek için verdiği örnektir ya... Buna uygun yönetim, taraftar, yerel dinamik, futbol yorumcusu ve futbolcu kadrosu var mı elimizde? Ve şöyle bitiriyor Saltık "Tek ve tam yetkili Güneş, Özkan Sümer barajını nasıl aşacak?" "Özyazıcı-Sümer-Güneş" üçlüsünü kurumda bir araya getirmek gibi dahiyane (!) ama demode bir fikri bertaraf edebilecek miyiz acaba? Bu münbit tarladan sağlam karakter sahibi, baskıya dayanıklı lider oyuncu çıkmasının önündeki en büyük engel olan Sümerist eğitim sistemini lağvetmek mümkün olabilecek mi artık? "Fırtına, İhtilal, Efsane" kitabımızdaki teorimizdir: Trabzonspor ancak her şeyi % 95 doğruluk ve verimlilikle yapabilirse yeniden zirveye çıkacaktır. Ve bunca doğruyu sadece Güneş'in yapması, sadece Güneş getirilerek yapılması mümkün değildir. Demem o ki, Güneş'in yeniden doğmasının sadece teknik değil topyekün ilkesel bir hamle olması gerekir. Buna hazır mıyız? Bunu yapabilecek miyiz?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yendi ama yetmedi   / 25-05-2009
 Güneş nasıl doğmalı?   / 22-05-2009
 'Devam' dedi   / 18-05-2009
 Şampiyonluk şansı   / 15-05-2009
 Attığı altın   / 10-05-2009
 Tuhaflıklar!   / 07-05-2009
 Nasip, kısmet   / 03-05-2009
 Kendi şarkını söyle   / 01-05-2009
 Hak eden kazandı   / 26-04-2009
 Efsane olabilmek   / 23-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
33.HAFTA
Ankaraspor 0 Antalya 0
Eskişehir 2 Trabzon 5
Bursa 2 Gaziantep 2
Kayseri 0 Hacettepe 0
Sivas 3 G.Birliği 2
Ankaragücü 3 Denizli 0
Beşiktaş 2 Galatasaray 1
Fenerbahçe 4 Konya 2
Kocaeli 2 İ.B.B. Spor 3
34.HAFTA
Hacettepe Kocaeli
İ.B.B. Spor Bursa
Trabzon Fenerbahçe
Konya Ankaraspor
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Kayseri
Gaziantep Eskişehir
Galatasaray Sivas
Denizli Beşiktaş
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital