ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Beşiktaş avantajlı

* Kupa maçı oynamış Beşiktaş, kümede kalması tehlikede olan A.Gücü ile karşılaşıyor ve kazanıyorsa bu çok önemli
* Beşiktaş son düzlükte atak yapmayı bilen bin 500 metreci gibi koşuyor. Sivas ise son düzlükte takılan acemi atlet gibi
* Denizli bir takım yanlışlar yapmasa ve puanları bol keseden dağıtmasa şimdiye kadar şampiyonluğu garantilemişti

_Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmesinin ardından Ankaragücü engelini de kayıpsız geçti ve liderliğini sürdürdü.
Hafta içindeki kupa maçından başlayacak olursak; Beşiktaş'ın ligde yenildiği Fenerbahçe'den kupayı almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gerçekten yarın yine Beşiktaş ve Fenerbahçe oynasa ne olacağını tahmin etmek güç. Ama ikinci maçta açık olan bir şey var Mustafa Denizli, ilk maçtaki hataları tekrarlamadı. Böyle olunca galibiyete yakın olan taraf Beşiktaş oldu. Fırsatları iyi değerlendirdi ve kazandı. Ama yine aynı maçı düşünüyorum; iki takım da yedek kalecileriyle oynadılar. Kaleciler yer değiştirse ne olurdu; bir düşünmek lazım. Beşiktaş'ın yedek kalecisi ile oynamasının bir anlamı var. 1- Rüştü sakatlanıyor. 2- Zaten Beşiktaş, kupada hırslı ve iddialı değildi. Kupanın önemi kalmadı Türkiye'de. Maddi manevi bir değeri yok. Kazananın UEFA Kupası'na gitmesi dışında bir cazibesi yok. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ni garantilediği için kupaya ihtiyacı yok.

ALAY KONUSU OLDU
Oysa Fenerbahçe için kupa çok önemliydi. 1983 yılından beri kupayı kazanamamış olması alay konusu oluyordu Türkiye'de. Fenerbahçe'nin çok hırslı ve iddialı başkanı Aziz Yıldırım, bu sene başında "3 kupa" sözü verdi. Türkiye ligi, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası; hatta Şampiyonlar Ligi Kupası. Bunların hiçbirinde başarıya ulaşamadı. Kupa onun için büyük bir şanstı. Kupa özellikle Aziz Yıldırım için çok önemliydi. Böyle bir maça Fenerbahçe'nin yedek kalecisiyle çıkmasını anlamak mümkün değil. Ama işte Aragones olunca her şey mümkün olabiliyor.

_İlk yarıda başa baş bir mücadele vardı. İkinci yarıda Beşiktaş üstünlüğünü kabul ettirdi. Bu değişimi Emre'nin çıkmasına bağlayanlar var.
Mustafa Denizli, Fenerbahçe'den bir şey olmayacağını anladığı için biraz daha aktif oynamaya başladı. İlk yarı biraz kontrollüydü, biraz daha aktif oynamaya başladı, biraz daha aktif oynayınca da kaleci hatalarıyla beraber maçı çevirmeyi başardı.

_Beşiktaş kupa maçının yorgunluğuna rağmen puana çok ihtiyacı olan Ankaragücü karşısında da farklı bir galibiyet elde etti. Takımın iyi bir grafik yakaladığını söyleyebilir miyiz?
Önemli bir maçtı. İki takım açısından da gerilimi yüksek bir maçtı, kim ne derse desin!.. Birisi şampiyonluğa oynuyor ve sahaya çıkarken Sivas'ın gerisinde puan cetvelinde. Çünkü avuçtaki kuş daima daldaki kuştan iyidir. Sivas puanını almış, liderliğe yükselmiş. Beşiktaş geride, kazanmak zorunda, Ankaragücü de tehlikede. Küme düşebilir. Üstelik Ankara'da, suni çimde oynanıyor. Ankaragücü, sene başından beri orada oynadığı için zemine alışık. Oysa Beşiktaş için değişik bir saha. 3 gün evvel de kupa finali oynamış. Buna rağmen böyle bir maçı kazanabiliyorsa Beşiktaş çok önemli. Kendi sahasında Büyükşehir Belediyesi'ne yenilen Sivas'la, deplasmanda Ankaragücü'nü yenebilen Beşiktaş arasındaki farktır şampiyonu belirleyecek olan...

G.SARAY'I YENEBİLİR
Beşiktaş son düzlükte atak yapmayı bilen bin 500 metreci gibi koşuyor, Sivasspor ise bin 400 metrede bütün enerjisini kullanıp, son düzlükte düşe kalka giden acemi atlet gibi! Böyle olduğu zaman koşullar Beşiktaş'ın lehine görünüyor. Ama tekrar söylüyorum, hâlâ söylüyorum: Matematiksel olarak düşenler ve kalanlar belli oluncaya kadar bu ülkede her takım şampiyon olabilir, her takım düşebilir. Çünkü futbol düzeyi çok ama çok düşük. Küme düşmesi kesinleşen takımlar, şampiyonluğa oynayan takımların canına okuyabiliyorlar. Bu aşağıdaki takımların çok iyi futbol oynadıklarından değil, yukarıdaki takımların çok kötü futbol oynamasından kaynaklanıyor. Türkiye'deki futbol yelpazesinin daralması aşağıya doğru oldu. Yelpazenin alt ucu sabit duruyor, üst ucu kapandı. Halbuki gönül ister ki üst kısmı sabit dursun, alt ucu yukarıya doğru kapansın. Hayır öyle bir şey olmadı. Türkiye'de tam tersi oldu. Şimdi bu hafta Galatasaray'ı yenebilir Beşiktaş ama kadro olarak baktığınız zaman Galatasaray, Beşiktaş'tan çok iyi.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 Fener teşvik almış!   / 05-05-2009
 Çok yıprandı   / 29-04-2009
 Uyutma taktiği   / 28-04-2009
 Nasıl savunur!   / 22-04-2009
 İki büyük günah   / 21-04-2009
 Yıldırım'ın vicdanı rahat mı!   / 15-04-2009
 
 
Beşiktaş avantajlı
Oyum Yıldırım'a!
Kötü yönetiyorlar
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
32.HAFTA
Ankaragücü 1 Beşiktaş 3
İ.B.B. Spor 0 Kayseri 0
Trabzon 1 Bursa 0
Konya 1 Eskişehir 2
Denizli 2 Ankaraspor 0
Galatasaray 2 G.Birliği 1
Gaziantep 5 Kocaeli 2
Antalya 1 Fenerbahçe 1
Hacettepe 1 Sivas 2
33.HAFTA
Ankaraspor Antalya
Eskişehir Trabzon
Bursa Gaziantep
Kayseri Hacettepe
Sivas G.Birliği
Ankaragücü Denizli
Beşiktaş Galatasaray
Fenerbahçe Konya
Kocaeli İ.B.B. Spor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital