ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Uyutma taktiği

- G.Saray'ın yarıştan kopması kulübün lehinedir. Polat, para bulmak zorunda. Ya da 'yapamıyorum' diyerek çekilmeli
- Polat, G.Saray'ı uyutmaktan yana. "İddiamız var" demesi harcama yapmadan takımı götürme sevdasından kaynaklanıyor
- Takımda ciddi bir revizyona ihtiyaç var. Sezgin ve Korkmaz gönderilmeli. İyi bir hoca, orta saha ile forvete iki yıldız alınmalı

_Geçen hafta "Galatasaray'dan bir şey olmaz" demiştiniz ve sarı-kırmızılı ekip gerçekten az da olsa bulunan şampiyonluk umudunu Ankaraspor karşısında son dakikada yediği golle kaybetti.
Bu olanların uzun vadede Galatasaray'ın lehine olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Galatasaray'daki başarısızlık ne kadar sabitlenirse gelecek sene için önlemler o kadar ciddi alınır. Ben Adnan Polat'ın hâlâ zevahiri kurtaracak bir sonucun peşinde olduğunu düşünüyorum. 'Şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürürsek, demek ki benim bu kadrom da iyi, transfere de ihtiyacım yok, Adnan Sezgin de futbol şubesinin başında kalır, Bülent Korkmaz da antrenör olarak kalır. Yani ben fazla masraf etmeden, para arama zahmetine girmeden, bu kriz döneminde başımıza iş açmadan gelecek seneye de herkesi uyuturum.' Bu düşünce Galatasaray'ın gelecek seneyi de kaybetmesine neden olur. Şimdi takke düşmeli, kel görünmeli ki Adnan Polat ortaya çıksın ve desin ki 'Bu takımın çok önemli değişikliklere ihtiyacı var. Ben bu bütçeyi sağlayacak durumda değilim. Bırakıyorum işi, kongreye gidelim. Yeni bir yönetim gelsin.' Ya da 'İhtiyaç meydandadır. Ben bu parayı bulurum' desin. Tehlike Galatasaray'ın uyutulması. Adnan Polat uyutmadan yana. "Şampiyonlukta iddiamız var" demesi, "Düşmedik" demesi hep Adnan Sezgin ile Bülent Korkmaz ile bu kadro ile devam etmek istemesi; yani yeni bir harcama yapmadan götürme sevdasından kaynaklanıyor. Galatasaray'ın şiddetli bir revizyona ihtiyacı var. Adnan Sezgin'in bu kulüple bütün ilişkisi kesilmeli. Adnan Polat ile Adnan Sezgin arasında bir bağ olduğu kesin. Adnan Polat, Adnan Sezgin'i gözden çıkaramıyor. Niye çıkaramıyor bilmiyorum! Ama bu kadar başarısız bir adamı tuttuğuna göre bir şey var aralarında.

EGE SERAMİK ÖDESİN
O zaman bunu kendi şirketlerinde kullansın. Adnan Sezgin'e ne ödemek istiyorsa, Galatasaray'ın kesesinden değil, kendi cebinden, ya Polat İnşaat'tan ya da Ege Seramik'ten ödeme yapsın. Ama Florya'ya ayak basmasın. Florya'da yeniden yapılanma lazım. Güvenilen bir yöneticiyle yeniden yapılanma lazım.
A- Galatasaray'ın çok iyi bir teknik direktöre ihtiyacı var.
B - Galatasaray'da işe yaramayan bir takım adamlar var. Bunlar gönderilmeli. Lincoln. Tarihin en büyük palavrası, 5 paralık faydası yok Galatasaray'a. Üç tane santrforu var Galatasaray'ın; Baros, Nonda ve Ümit Karan. Üçü bir Hakan Şükür etmez. Hakan'ı kovdular, yeri hâlâ boş. Ümit Karan'ı öldürdüler, Milan Baros küçük maçların büyük oyuncusu, Nonda hava gazı... Galatasaray'ın orta sahada çok iyi bir transfere ihtiyacı var, ileride çok iyi bir golcüye ihtiyacı var. İki tane çok önemli transfer yapması lazım. Bunların ikisi de pahalı adamlar. Orta saha adamı da pahalı, golcü de pahalı. Öyle 1 milyona, yarım milyona bulunacak adamlar değil. Yani Galatasaray para bulmak zorunda. Teknik direktör muhakkak peşin para isteyecektir. Haklı olarak. Çünkü bütün yabancı futbolcularıyla FIFA'lık olan Galatasaray'a artık kimsenin itimadı yok. Adnan Polat bu parayı bulacaksa, ortaya koyacaksa devam edecektir, yok bulamayacaksa da bırakacaktır. Kongreye gidip 'Ben bu parayı bulamam arkadaş' diyecek. Onun için Galatasaray'ın bu yarıştan erken kopması kulübün lehinedir. Artık Adnan Polat uyutamaz. Galatasaray camiasını, Galatasaray kongresini, Galatasaray taraftarını uyutamaz. Kötü menajer, kötü teknik direktör ve eksik takım.

_Maçla ilgili neler söyleyeceksiniz? Galatasaray 1-0 öne geçti ama ikinci golü bulamadığı gibi skoru da koruyamadı.
Bülent Korkmaz hoca falan değil. Bülent Korkmaz hiçbir şey değil. Hep bunu söyledim.

_Evet. En başta 'doğru bir seçim olabileceğini' söylemiştiniz ama sonra hemen ardından 'başarılı olamayacağının görüldüğünü' ifade ettiniz.
Çok yanıldığımı kabul ediyorum ama sahaya çıktığı ilk maçından sonra "Derhal işine son verilmeli. İşine son verilmiyorsa, Bülent Korkmaz gerçekten Galatasaraylı ise 'Ben bu işi beceremiyorum. Bırakıyorum' diyerek istifa etmeli" dedim. Şimdi aynı şeyi söylüyorum. Bu iki haftadır arş-ı alaya vardı Bülent Korkmaz'ın yanlışları ve acemilikleri. Skor 1-1. Maçın uzatmaları oynanıyor. Normal olarak 1-1 kime yarar? Ankaraspor. Deplasmanda oynuyor, 1 puan Ankaraspor için iyi sonuç. 1 puan Galatasaray'ın şampiyonluk umutlarını ne yapıyor: Bitiriyor. Kazanması gereken takım Galatasaray. Son 3 dakikada kazanmak için oynayan takım hangisi: Galatasaray. Beraberliğe razı olan takım hangisi: Ankara. Böyle bir dönemde vakit öldürmek için, oyunu yavaşlatmak için taktik değişikliği hangi takım yapar?
_Ankaraspor...

Kim yaptı?
_Galatasaray...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nasıl savunur!   / 22-04-2009
 İki büyük günah   / 21-04-2009
 Yıldırım'ın vicdanı rahat mı!   / 15-04-2009
 Baş suçlu hakem   / 14-04-2009
 Terim'i tüketiyor   / 09-04-2009
 Polat geç kaldı   / 08-04-2009
 Burası dağbaşı mı?   / 07-04-2009
 İş işten geçti   / 01-04-2009
 Bu Terim olamaz!   / 31-03-2009
 Tümer niye yok?   / 25-03-2009
 
 
Uyutma taktiği
Manav dükkanı açsın
Maçları ziyan ediyor
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
29.HAFTA
Hacettepe 2 İ.B.B. Spor 1
Sivas 3 Trabzon 0
Fenerbahçe 1 Ankaragücü 2
Kayseri 1 Konya 1
Bursa 2 Denizli 0
Kocaeli 1 Antalya 0
G.Birliği 1 Gaziantep 0
Eskişehir 0 Beşiktaş 2
Galatasaray 1 Ankaraspor 1
30.HAFTA
Hacettepe Galatasaray
Trabzon Kayseri
Denizli Eskişehir
Beşiktaş Fenerbahçe
Ankaragücü Ankaraspor
İ.B.B. Spor G.Birliği
Konya Kocaeli
Antalya Bursa
Gaziantep Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital