ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 11/05/2009
Diyarbakır mucizesi
Diyarbakır mucizesi
Başkan Abdurrahman Yakut, 7 milyon TL'ye kurduğu takımının başarısını bizlerle paylaştı.

Bank Asya 1. Lig'de sezon daha bitmedi ama Diyarbakırspor, seneye Turkcell Süper Lig'de yer almayı garantiledi. Sezon başında eski yabancı futbolcu alacakları nedeniyle FIFA ve UEFA ile "papaz" olan, aynı nedenle bazı oyuncuları devre arasında Antalya'da kampı terk edince kapanma tehlikesi atlatan takımın bugün geldiği nokta bir mucize sayılıyor. Gelin
bu mucizenin kısa metraj filmini izlettireyim size. Kim ne derse desin Diyarbakırspor mucizesinin baş mimarı olan adam, kulübün başkanı Dr. Abdurrahman Yakut. O, aslında fizik tedavi uzmanı bir tıp hekimi ama eczacılık yapıyor. Diyarbakır'ın merkezi noktalarında tam üç eczanesi var başkan Abdurahman Yakut'un. Ve bu sezon eczanelerindeki ilaçlardan en çok şifa bulan da Diyarbakırspor olmuş belli ki. Uzun uzun konuşuyoruz, neler olup bittiğini öğreniyoruz.
- Başkan, "nasıl becerdin?" diyen eski bir deterjan reklamı vardı. Şimdi ben de öyle sorayım. Nasıl becerdin? - Becerdiniz diye sor Savaş Abi. Ekip çalışması, takım ruhu bu. - Mütevazı davranma sahi sanırlar.
- (Gülerek) Elbette bir kişi bayrağı en önde taşıyıp, göndere çekecek. Yüce Rabbim bu görevi bana verdi bu yıl diyelim. Ama herkes çok gayret etti.
- Hatırlıyorum kâbus gibi başladınız sezona. UEFA ve FIFA cendereye soktuydu sizi. Az kalsın bir küme alta postalanıyordunuz?
- 2001-2006 yılları arasında da Süper Lig'deydik. Bazı yöneticiler beceriksizlik etmişti. Sporcu alacakları ödenmemiş diye ceza geliyordu. Borç 1.5 milyon TL civarındaydı. Lisans çıkaramayıp kulübü kapatacaktık neredeyse. Bakanlarımız, vekillerimiz, valimiz, federasyon devreye girdi, çabaladılar ve kurtardılar bizi o durumdan.
- Ben yıllardır gelir giderim sen hep yönetimdesin başkan.
- Doğru söylüyorsun abi. Az bir zaman ayrı kaldım. Onun dışında toplam 25 yıldır yöneticiyim. Bu yönetimde 6. görevim.
- Koltuğa oturduktan sonraki döneme dair hızlıca bir tur attırsana bana başkan.
- Ancak sezonun ilk devresinde başkan bırakıp gitti. Kongrede kimse takıma sahip çıkmadı. Kulüp ikinci kongrede kayyuma kalmak üzereyken, son 15 dakikada gittim ve ben buradayım kaçmıyorum dedim.
- Senin evde darphane mi var. Bunca para isteyen işi nasıl haletlin ki?
- Antalya'da devre arası kampında bazı topçular formalarını yere atıp, kampı terk edip gitti. Kızmadım onlara. Bedava çalışmak istemeyen profesyonellerdi. Sonra tekrar şehre davet ettim geldiler. Dedim ki, "Arkadaşlar bizden önceki başkan size büyük paralar vadedip imza atmış. Ama bunlar uçuk paralar. Gelim makul bir fiyatta tekrar anlaşalım" dedim. Baktılar ki avantadan para alamayacaklar, ibrayı basıp gittiler. 12 oyuncumuzun yerine gelenler de paradan çok erdeme inanan çocuklardı.
- Gelenler parasını tıkır tıkır aldı mı peki?
- Bu delikanlılar sadece primle oynadılar desem inanır mısın?
- Ne diyorsun?
- Allah bir hakkı için durum böyle. Onun için mucize diyoruz ya. Başkan vekilim Çetin Sümer ve genel koordinatörüm Cengiz Aman başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım da müthiş çabaladı.

TORPİL PİSTON OLDU MU?

- Kaça patladı bu şampiyonluk size?
- Gülersin abi. 7 milyon TL ile geldi şampiyonluk. Oysa Rize ve Kasımpaşa gibi takımların 20 milyonun üstünde bütçesi var. Onların arasından sıyrıldık geldik. Bizim tek bir puanımız sahadaki emeğin ve dökülen terin dışında bir faktörden kazanılmadı. Bizimle oynayan hiçbir takım tek bir defa hakemi ya da başka bir şeyi şikayet etmedi. Bizim haksız yere puanımız çok gitti ama aksi hiç olmadı.
- (Gülerek) Sütte leke var sizin şampiyonlukta yok diyorsun yani.
- Yok Savaş Abi. Araştır, arşivden maçları seyret, diğer takımlarla konuş istersen.
SAVAŞ AY

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
  Diyarbakır mucizesi
  Başkana şapur şupur
  Bugün kentte şenlik var

DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Pes etmek yok
"Çok büyük bir avantaj kaybettiğimizi biliyoruz. Artık kalan üç...
Kayserispor üçledi
Toledo ile ilk yarıyı 1-0 önde kapayan ev sahibi, Cangele ve Mehmet...
Yıldız'dan özür
Sivasspor'un en önemli gol silahı Mehmet Yıldız, Belediyesporlu...

  Ankara'da kampa girdiler   Birkaç kişi için bırakmam
  İstanbul'u geçemedi   Süper Lig günlüğü
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
31.HAFTA
Eskişehir 2 Antalya 0
Bursa 3 Konya 0
Kocaeli 1 Trabzon 3
Galatasaray 1 Ankaragücü 0
Fenerbahçe 1 Denizli 0
Ankaraspor 1 Beşiktaş 4
Sivas 1 İ.B.B. Spor 2
G.Birliği 3 Hacettepe 1
Kayseri 3 Gaziantep 0
32.HAFTA
Ankaragücü Beşiktaş
İ.B.B. Spor Kayseri
Trabzon Bursa
Konya Eskişehir
Denizli Ankaraspor
Galatasaray G.Birliği
Gaziantep Kocaeli
Antalya Fenerbahçe
Hacettepe Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital