ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Çok yıprandı
Aziz Yıldırım futbol dışında iyi işler yaptı. Takımda menajerlik sistemini uygulasa ve kendisi kenarda dursaydı, yaşadığı sürece başkan seçilirdi


_Fenerbahçe, Ankaragücü'ne de sahasında 2-1 yenilerek düşüşünü sürdürdü. Ancak takımın başarısızlığından çok Aziz Yıldırım'ın aday olup olmayacağı konuşuluyor. Benim merak ettiğim konu Aziz Yıldırım niye kaçıyor?
Divan'da konuşacaktı, konuşmadı; Fenerbahçe'nin basketbol maçlarını kaçırmazdı, Galatasaray ile play-off oynuyor Fenerbahçe, Aziz Yıldırım yok; Ankaragücü maçında tribünde yok! Aziz Yıldırım kendi kendini kaybettirmeye uğraşıyor. Niye? Buna birisinin cevap vermesi gerekiyor. Bu kadar görünmeye meraklı bir adam, bu kadar "Fenerbahçe demek ben demek" diyen bir adam, ortalarda yok. Niye? Birisinin sorması lazım. Bu kadar Fenerbahçe muhabiri var, bu kadar Fenerbahçe yazarı var. Sallıyorlar, 'Aziz Yıldırım bugün Divan'da başkanlığını açıklayacak' diye manşetler çıkıyor, ertesi gün 'tısss.' Hiçbirisinde bir haber yok konuşmamasıyla ilgili. Aziz Yıldırım'ı en son gören kim, nerede görmüş, kimle görmüş; merak ediyorum.

YÜREKLERİ YETMİYOR
_Ortalıkta görünmemesini neye bağlıyorsunuz; uygun zamanı mı bekliyor?
Bilmiyorum; ben Fener muhabiri değilim. Ben Fenerbahçe muhabiri olsam, bu sorunun cevabı bende olurdu. Sana da şimdi takır takır söylerdim. Türkiye'de Fener muhabiri yok ya da biliyorlar ama yazamıyorlar. 'Yok' demem ayıp. Fenerbahçe'nin içinde yaşayan bu kadar adam var. Bilmemelerine imkân yok. Biliyorlar ama yazamıyorlar. Aziz Yıldırım'ı yazmaya yürekleri yetmiyor. Hadi bana biri cevap versin bakayım. Bütün spor şeflerine ve bütün Fenerbahçe muhabirlerine soruyorum bu soruyu, hadi bana cevap versinler. Aziz Yıldırım'ın ortada olmamasının nedenini niye yazamıyorsunuz? Niye saklanıyor?

_'Takımın son dönemde aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle adaylığını açıklamayı bekletiyor. Kupa kazanılması halinde adaylığını açıklayacak' şeklinde görüşler var.
Çok mu önemli kupa?

_Sezon başında konulan hedeflere bakınca önemli görünmüyor.
Kupayı alan takımlar var. Gidin sorun bakalım ne kadar mutlular! 'Kupa' diye bir şey kaldı mı? Alsan ne olacak, almasan ne olacak! Ama şimdi tabii tehlikeye girdi. Bursaspor sıkıştırmaya başladı. Kupayı alacaklar. Sivas şampiyon olursa, Bursa da Fener'i geçerse seneye Avrupa'da yok. Bunun için önem kazandı kupa!

_Devam etmeli mi Yıldırım?
Bence devam etmemeli... Yeterince yıprandı. Kendi kendini bitirdi. Gereksiz yere. Futbolda 'Her şeyi ben bilirim, benden başka kimse bilmez' düşüncesi içine girince gereksiz yere yıprandı. Futbol dışında çok iyi işler yapmış bir başkanken, takıma iyi bir menajer bulup, menajerlik sistemini getirse ve kendisi kenarda dursaydı, hayat boyu, yaşadığı sürece onu başkan seçerlerdi. Çünkü iyi işler yapıyor. Ama futbolda bu kadar yanlış yapınca değerini yitirdi. Aldığı bütün adamlar yanlış, seçtiği bütün antrenörler yanlış. Bu kadar yanlışı yapan bir adam hâlâ 'Futbolu ben yöneteceğim' diyor. Bu nasıl bir hırstır, bu nasıl ihtirastır ve Fenerbahçe gibi bir kulüp böyle bir hırs ve ihtirasa kurban edilir mi? O zaman işte Aziz Yıldırım bitiyor.

_Dev bütçeli rakipleri dökülürken Sivas şampiyonluğa koşuyor. Trabzonspor'u da çok rahat bir futbolla mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Siz Sivas'a mesafeli yaklaşıyordunuz; net galibiyet için neler söyleyeceksiniz.
'Trabzon iyiye gidiyor' dediğin zaman ben sana ne dedim: "Dandik takımları yeniyor, ciddi maçta göreceğiz." Sivas karşısında Trabzon diye bir takım var mıydı?

_Sivas'a rakip olamadı.
Sivas'ın 3 golü de sağdan geldi. Ersun Yanal o tarafın nasıl koridor olduğunu fark edemedi. Tayfun, iş bittikten sonra oyuna girdi. Serkan'ın görev yaptığı kanadın nasıl perişan olduğunu farkını varmayan bir teknik direktör!!! Bu takım kötü, bu takım oynayamıyor, hâlâ bu 11'de ısrar ediyor! Anlaşılacak gibi değil. Kenarda Barış var, Ceyhun var. Yeni bir takım yapsana. Cesaret etsene. Aynı takımla sahaya çıkıyor ve haftalardan beri hiçbir şey oynamıyor. Zannedersin ki bulunmaz Hint kumaşı yapmış, vazgeçemiyor hiçbirisinden. * Röportaj Yanal istifa etmeden önce yapılmıştır.

SİVAS İSTİKRARLI
_Şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçecek gibi görünüyor. Sivas mı, Beşiktaş mı; kim yarıştan galip çıkar?
Sivas, Beşiktaş'tan daha istikrarlı. Çünkü Mustafa Denizli'nin ne yapacağını bilemiyorum. Her hafta Mustafa Denizli saçmalayabilir ve her hafta bu kadar şanslı olmayabilir.

_Bu açıdan Sivas'ın bir adım önde olduğunu söyleyebilir miyiz?
Önde zaten. Şu an önde. Beşiktaş'ın hiç puan kaybetmemesi lazım. Sivas kaybedecek, Beşiktaş kaybetmeyecek ki Beşiktaş, Sivas'ı geçsin. Eskişehir karşısında seyrettiğin Beşiktaş ve Trabzon karşısında seyrettiğin Sivas'a baktığın zaman hangi takım daha çok puan kaybetmeye yakın görünüyor?

_Sivas, Trabzon'u sildi sahadan. Kulübedeki silahlarını oyuna almasına dahi gerek kalmadı.
Sorunun cevabı bu... Böylece ortaya çıkıyor. Şu andaki görüntü Mustafa Denizli aklını başına devşirmezse Beşiktaş ile oynamaktan vazgeçmezse Beşiktaş'a bir oyun istikrarı kazandırmazsa Sivas puan kaybederse, Beşiktaş daha fazlasını kaybeder. Bu balın bir sonu var.

_Fenerbahçe maçının ardından 3 maç ceza alan Arda'ya Olimpiyat Stadı'nın soyunma odasının girişinde yaşanan tartışma nedeniyle 1 maç ceza daha geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray'a açık seçik cephe içinde. Hiç, bunun gizlisi saklısı yok ve Adnan Polat'ın en çok desteklediğim tavrı bu. Federasyona karşı olan tavrı. Galatasaray yönetimi ve başkanı doğru hareket ediyor. Arda'yı tartışmıyorum. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım haftalar önce akreditasyonu olmadan koridorda yakalandığı zaman medya Aziz Yıldırım'a böyle saldırdı mı? Aziz Yıldırım ceza heyetine gitti mi, ceza aldı mı? Fenerbahçe Başkanı, devre arasında soyunma odasına inip, hakemleri beklediği için, hakemleri fırçaladığı için ceza heyetine gitti mi, hakkında yazılar yazıldı mı? 'Sen ne yapıyorsun başkan?' dedi mi yazarlar; 'hayır' demediler. Ama şimdi 'Arda'ya ceza', 'Arda iyice şımardı', 'Arda bilmem ne!' Ayıp olan Türk spor medyasıdır. Utanmadan yazıyorlar. Fenerbahçe'ye gelince gözler kapanıyor, Galatasaray'a gelince yaygara. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, hükümetin Kulüplerbirliği Başkanı adaylarından beyefendi kardeşimiz Hacettepe-Büyükşehir Belediye maçının devre arasında sahaya inip herkesin gözü önünde hakemleri haşladı. Ne oldu şu ana kadar!.. Bunu yapan Adnan Polat olsaydı; devre arasında sahaya inip, hakemleri haşlayan adam Adnan Polat olsaydı, ne olacaktı! 'Adnan Polat cezalıyken nasıl maçı seyrediyor' diye neşriyat yağdı. Hani? İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı'nın hakemi haşlamasıyla ilgili niye yayın yok? Niye sadece Galatasaray'ın aleyhine bütün yayınlar? Niye sadece Galatasaray'a yönelik federasyon karar ve cezaları? Türk medyası ve federasyon Galatasaray'a karşı işbirliği içinde. Galatasaray da direniyor; helal olsun. Bu konuda sonuna kadar Adnan Polat'ın yanındayım.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Uyutma taktiği   / 28-04-2009
 Nasıl savunur!   / 22-04-2009
 İki büyük günah   / 21-04-2009
 Yıldırım'ın vicdanı rahat mı!   / 15-04-2009
 Baş suçlu hakem   / 14-04-2009
 Terim'i tüketiyor   / 09-04-2009
 Polat geç kaldı   / 08-04-2009
 Burası dağbaşı mı?   / 07-04-2009
 İş işten geçti   / 01-04-2009
 Bu Terim olamaz!   / 31-03-2009
 
 
Çok yıprandı
Erzik'e sormalı!
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
29.HAFTA
Hacettepe 2 İ.B.B. Spor 1
Sivas 3 Trabzon 0
Fenerbahçe 1 Ankaragücü 2
Kocaeli 1 Antalya 0
Bursa 2 Denizli 0
Kayseri 1 Konya 1
G.Birliği 1 Gaziantep 0
Eskişehir 0 Beşiktaş 2
Galatasaray 1 Ankaraspor 1
30.HAFTA
Hacettepe Galatasaray Cuma 20:00
Trabzon Kayseri Cumartesi 20:00
Konya Kocaeli Pazar 15:00
Gaziantep Sivas Pazar 15:00
Antalya Bursa Pazar 15:00
Denizli Eskişehir Pazar 15:00
Ankaragücü Ankaraspor Pazar 15:00
İ.B.B. Spor G.Birliği Pazar 15:00
Beşiktaş Fenerbahçe Pazar 20:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital