ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Kafayı kullanmak

Bendeniz rakamlardan çok hazzetmem aslında. Yine de istatistiklerin yalancısıyım. Aslında son günlerde tersini düşünüyordum ama Fenerbahçe topçuları kafalarını kullanıyormuş meğer. Fener'in bu sezon 9 kafa golü varmış. bak. Bu arada Lugano'nun 2.5 yılda gördüğü kart sayısı da 36 olmuş dün. Maçı izlediğim kahve milletinin insanlarına ilginç geldi bu rakamlar. Durumdan vazife çıkaran kurmay subay cevvalliğinde istatistik esprileri çıkartılar. O kadar seri espri ürettiler ki ancak bir bölümünü not alıp yazabiliyorum.

Mum diktir
Buna göre durumlar şöyleyken şöyle:
-Bu sezon Fener yüzünden fıtık olanların sayısı 26 milyon 775 bin 84 kişi.
-Kafayı yiyip psikologluk olanlar 14 milyon küsur yurttaş.
-Takım düzelsin diye çeşitli evliya ve yatırlara dikilen mum sayısı 6 milyon 33 bin.
-Volkan'ın hatalı çıkışları, Edu'nun kendi kalesine gol atma ihtimali yüzünden isilik olan, kurdeşen dökenlerin adedi 2 milyon 300 bin 83.
-Sıkıntıdan çitlenen kabak çekirdeği, gündöndü, Çorum leblebisi, Şam fıstık toplamı yaklaşık 1.5 (ton olarak).
-UEFA mevzuunda Galatasaraylılar tarafından kafaya alınan Fenerli sayısı ise sayılamayacak kadar çok.

Takım gözüme girdi
Mesela ilk yarıda kaleye tek gol girdi ama takım gözüme fena girdi. Allah var çabalıyorlar, hiç değilse atmak için emek harcıyorlardı. Şunun yarısını Kiev'de oynasalardı şimdi hâlâ yoldaydık UEFA'da. Mehmet Özdilek'in dilekleri başımızın üstüne, severiz kendisini. Lakin "Fener'i yenelim" öz dileğine "İnşallah" demek, "Olmayacak duaya amin demek" olur be annem! Bırakın dişli ekip olmayı kümede kalırlarsa ne âlâ. Dost acı söyler kabilinden söylüyorum; Volkan'ın saçmalamalarına, kırmızı görüp takımı maçın üçte ikisinde eksik bırakmasına eyvallah eden bir gevşeklik mi var Antalya'da bilelim Şifo Hocam. Koca takımda en çok kaleci Ömer iş ve oyun disiplininde gerisi mi, kusura bakma.

Fatih kimi alır
Fatih Terim'in maçı seyretmesi seçme amaçlı değildir umarım. Çünkü dün seyrettiği adamlar arasında ele gelir, dişe dokunur biri var mıydı deyin hele. Bu arada 10 kişiyle balığına bir atak yapan sıcak şehir çocukları, az kalsın gol de atacaklardı da zor olanı yapıp kaçırdılar. Olayın faili olan siyahi delikanlı Serge 2 dakika sonra kalesine girmekte olan topu çıkardı da tapi kaldı bereket. Alex'in yerine giren Deivid'in topu da epey heyecan yaptırdı bize ama kornerle kestiler n'idek?

Kıl payı
Ekran başında bile sıkılmalar baş göstermeye başlamıştı artıkın. Allah'tan İspanya gol kralı Güiza'nın kaleye attığı top kale yerine taca gitti de futbolun ne "sihirli" bir oyun olduğunu anımsadık. Akabinde Lugano'nun kıl payı kaçırması direğe içimden sövdürdü bana yalan yok. Daha da fena laflar ederdim de sanki duygularımı hissedip saniyesinde geldi çaktı gol yaptı he he heee!. Deniz'in aylar sonra tekrar takıma girmesi, sahaya dönmesi kıyak duygular yarattı içimizde. Hele o girsin diye çıkan Uğur'un değişim sırasında Deniz'e içtenlikle gülümseyip, göz kırpıp "Haydi" deyişi güzeldi be arkadaş. Netice itibariyle istatistiklere bir takım rakamlar daha eklendi. Fener'in mutlu ettiği yurdum insanı sayısı dün itibariyle epey bir arttı di mi?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Piaro çarpsın seni   / 06-12-2008
 Topu çift gördüm   / 30-11-2008
 Aydın havası   / 23-11-2008
 Vukuatsız kabadayı   / 16-11-2008
 Tırnakları yedik   / 10-11-2008
 Ulubatlı Birand   / 28-04-2008
 Horoza kravat!   / 20-04-2008
 Düğün Var   / 14-04-2008
 Teslim olmadık   / 09-04-2008
 Bıdı bıdı çekirge   / 06-04-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
15.HAFTA
G.Birliği 1 Galatasaray 3
Sivas 2 Hacettepe 1
Kayseri 2 İ.B.B. Spor 0
Bursa 2 Trabzon 1
Beşiktaş 1 Ankaragücü 0
Ankaraspor 2 Denizli 0
Kocaeli 2 Gaziantep 5
Eskişehir 0 Konya 0
Fenerbahçe 2 Antalya 0
16.HAFTA
Gaziantep Bursa
Denizli Ankaragücü
Konya Fenerbahçe
Hacettepe Kayseri
G.Birliği Sivas
Trabzon Eskişehir
Antalya Ankaraspor
Galatasaray Beşiktaş
İ.B.B. Spor Kocaeli
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital