ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Alex, Lincoln ve Delgado takımlarına sıkıntı mıdır?
Takımınızda bu 3 futbolcu varsa, iki forvet oynayamazsınız. Oynarsanız başınıza dert alırsınız. Yani bu yetenekli adamlar, sisteminize dert olur


G.Saray, Fener ve Beşiktaş medyasındaki fikrine değer verdiğim arkadaşlarım, takımlarının teknik adamlarını, çoğunlukla çift forvet oynamadıkları için eleştiriyor. Ama burada çok önemli bir faktörü unutuyorlar. Alex, Lincoln ve Delgado faktörleri bu 2 forveti aslında İMKÂNSIZ kılıyor. Çünkü dünyada artık, öne oynayan, teknik ama koşmayan, eskilerin 10 NUMARA dedikleri oyuncu kavramı tarihe gömülüyor. Takımlar bu tür oyuncuları ya takımlarında barındırmıyor ya da oynattıklarında mecburen tek forvete dönüyorlar. Bakın aşağıda 5 büyük ligde yaptığım, onlarca maçı izledikten sonra sizlere sunduğum araştırmama.
Burada 2'li forvet arkası 10 NUMARA konumunda kaç takımın oyuncu kullandığını göreceksiniz.

2'Lİ FORVET ARKASI TEK OYUN KURUCU KALDI MI?
İNGİLTERE: Tüm Premier ligde, kasım ayında oynanan maçlarda gördüğüm tek bu tür taktik, M. City'nin, Hull ile 2-2 berabere kaldığı maçta Robinho'yu, Vassell ve Benjani'nin arkasında kullanması idi. Bunun dışında nerede ise hemen hiçbir takım bu taktiği kullanmıyor Premier Lig'de.
ALMANYA: Werder Bremen'de Diego, ilk maçlarda ve Şampiyonlar Ligi maçlarında oynar. Stuttgart, Frankfurt maçında Elson'u, Bochum, Hamburg maçında Epalle'yi böyle kullandı.
İSPANYA: R. Madrid, Santander'i 2-0 yendikleri maçta, Nistelrooy ve Higuain arkası Raul'ü, Betis ise Getafe maçında Capi'yi kullandı koca La Liga'da. Ama son 2.5 aydır bu taktiği bu takımların dışında kimse kullanmadı.
FRANSA: Sadece Valenciennes, Sochaux maçında Belmadi'yi ve Caen de bazı maçlarda Nivet'i böyle kullandı.
İTALYA: Bu işi en çok seven takımlar bu sezon İtalyanlar. Palermo'da Simplicio, Lecce'de Zanchetta, Lazio'da Pandev, Siena'da Kharje, Cagliari'de Cossu, Roma'da bazen Baptista, Juve'de Nedved, Fiorentina'da Santana, Milan'da da Kaka bazen böyle oynuyorlar. Ama şunu belirtmemde fayda var: İtalya'da, kasım ayında 4 haftada oynanan 40 maçta sahaya çıkan 80 kadronun sadece 22 tanesinde bu tür kadro vardı. Yani çift forvet arkası tek hücumcuyu en fazla kullanan İtalyanlar bile bunu ancak 4 maçın 1 tanesinde kullanıyorlar.
SONUÇ: Dr. Gürkan diyor ki; araştırmamın sonucu net. Dev liglerde bile kimse 10 NUMARA önü çift forvet oynamaya cesaret edemiyor. Bu yüzden takımınızda, Alex, Delgado ve Lincoln varsa, iki forvet oynayamazsınız. Oynarsanız, başınıza dert alırsınız. Yani, bu teknik ve yetenekli adamlar o zaman sisteminize dert olur. Bu yüzden de Skibbe de Denizli de, Aragones de özellikle zorlu maçlarda ve Avrupa'da bu 3'lüyü kullandıkları takdirde sürekli TEK FORVET çıkacaklar. Çıkmak zorunda kalacaklar.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tavuk Karası   / 06-12-2008
 Fener ruleti   / 30-11-2008
 F.Bahçe sil baştan   / 26-11-2008
 Biglia katkı yapar   / 22-11-2008
 Arda için uyarıyorum   / 21-11-2008
 Porto'yu yenerler   / 16-11-2008
 F.Bahçe, Benfica değildi Skibbe   / 15-11-2008
 Safran   / 10-11-2008
 G.Saray Benfica'nın ışığını söndürmeli   / 06-11-2008
 Delap'ı taklit et Gökhan   / 05-11-2008
 
 
Alex, Lincoln ve Delgado takımlarına sıkıntı mıdır?
Deniz-Selçuk oynar, Fener rahat eder
Hakan Şükür doğru yorumcu adayı mıdır?
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
14.HAFTA
Denizli 0 Fenerbahçe 1
Hacettepe 0 G.Birliği 3
Gaziantep 0 Kayseri 0
Antalya 0 Eskişehir 0
Beşiktaş 1 Ankaraspor 3
Konya 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 0 Sivas 0
Trabzon 0 Kocaeli 0
Ankaragücü 0 Galatasaray 0
15.HAFTA
Beşiktaş Ankaragücü
Ankaraspor Denizli
G.Birliği Galatasaray
Kocaeli Gaziantep
Fenerbahçe Antalya
Sivas Hacettepe
Eskişehir Konya
Bursa Trabzon
Kayseri İ.B.B. Spor
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital