ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Biglia katkı yapar
Biglia; dik duruşu, sert şutları, cesur tavırlarıyla Andrea Pirlo'yu andırıyor. Ancak kendisi Redondo'nun hayranı... Sadece ön liberoda değil, her yerde kullanabilirsiniz. F.Bahçe'ye gelirse takıma gereken yararı sağlayacaktır


Anderlecht, Arjantin Ligi'ni özel ekiplerine izlettiren bir takımdır. Biglia'yı da Frutos gibi uzun süre izlettirdikten sonra transfer ettiler. 2 maçını canlı, birçok maçını da TV'den izlediğim Biglia'yı sizler için analiz ettim.

* TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ FAUL YAPAR
Anderlecht fanatiklerinin Biglia'yı "En başarılı oyuncu" seçtiği 2006-07 sezonunda, Şampiyonlar Ligi gruplarında Anderlecht, Milan, Lille ve AEK ile oynarken dikkatimi çekiyordu bir istatistiği. 68 dakika oynadığı Lille maçı hariç tüm maçlarda 90 dakika oynamasına ve de bu kadar mücadele gerektiren bir pozisyonda olmasına rağmen 6 maçta sadece 13 faul yapıyor. Daha da ilginci, bu faule karşın sadece 1 kart görüyordu. Yani doğru zamanlamalı müdahale ve de akıllı faul yapıyordu Arjantinli genç futbolcu. Geçen sezonda da oynadığı 6 Avrupa kupası maçında yine hiç kart görmüyordu.

* PİRLO'YA BENZER AMA O, REDONDO'YA HAYRANDIR
2005 Dünya Gençler Şampiyonu Arjantin'de Messi ile beraber oynamışlardı. Dik duruşu, pas mesafelerini iyi ayarlaması, duracağı doğru pozisyonu seçmesi, sert şutları, karşı kaleye gitme konusundaki cesur tavrı, birçok insan gibi onda Pirlo esintileri buldurur. Bu ara saç stilini de iyice ona benzetmiştir zaten. Ama onun hayran olduğu oyuncu Redondo'dur. Birçok kaynaklarda boyu 1.69'a kadar kısaltılmış olsa da gerçek boyu Anderlecht'in sitesinde de belirtildiği üzere 1.78 cm'dir. Yani Pirlo'dan 2-3 cm daha uzundur.

* FAZLA SAKATLANMAZ
Geçen hafta sakatlık nedeni ile Brugge maçının 2. yarısında oyuna girmesine ve hafta boyu adduktor kaslarındaki problemler nedeni ile takımdan ayrı çalışmasına rağmen aslında fazla sakatlık yaşayan bir oyuncu da değildir.

* SADECE ÖN LİBERO DEĞİL HER YERDE OYNATIRSINIZ
Ligin başında Anderlecht koçu Jacobs'un kafası karışıktı. Takım bazen 4-3-3, bazen 4-4-2 oynuyordu. Orta sahadaki 3 önemli adamı Gilette, Polak ve Biglia'yı sürekli yerlerini değiştirerek oynatıyordu. Örneğin Gent maçında ortada Biglia, kenarlarda Gilette ve Polak varken bir hafta sonra Kortjik maçında bu sefer Gilette ortaya Biglia sağ kenara geçmişti. İlk 8 hafta bu denemelerle geçti. Ama Mechelen, Germinal ve Lokeren maçlarında kadro oturdu. Artık 3'lü orta alanın ortası Biglia'ya emanetti. Bu kadroda öndeki Frutos'a, kenardaki 2 hücum adamı Boussafa ve Vicek'in katkıları da daha fazla oluyordu. Çünkü bu 3 forvet de Biglia'nın hem kesiciliğine, hem de topları aldıktan sonra dikine ve doğru pasla oynamasına çok güveniyorlardı.

* İKİ AYAĞINI DA KULLANIR
22 yaşındaki bu Arjantinli, aslında sağ ayaklı ama savunmadan çıkarken pres yediğinde sol ayağını da ileriye paslarda iyi kullanır. Rakiple top arasını gövdesini kullanarak girmede ve bu şekilde top çalmada oldukça başarılı bir orta sahadır. Ayrıca çok çabuk bir oyuncudur.

* BİGLİA PENALTI KULLANMAYI DA ÇOK SEVER
Takımının sol kanadından kullandığı kornerleri o atar. Ayrıca endirek serbest vuruşlarda da topun başındaki adamdır. Penaltıları elbette Alex'ten alamaz ama iyi bir penaltı atıcısı olduğunu da ekleyeyim.

* FENER'E GELİRSE SELÇUK İLE RAHATLIKLA GÖREV YAPAR
4'lü savunması belli F.Bahçe'nin. Bu takımın kondisyonu da yükseliyor. Biglia gelirse çift ön liberoda Selçuk ile beraber oynar. Sağa Deivid, sola Emre geçer. Önlerinde Alex, en önde de bazen Semih, bazen Güiza oynar. Daha önce de yazdığım gibi "Sağlamcı ama hücuma da becerili adamlarla iyi çıkan Anadolu Takımı" olma gereği var olan Fenerbahçe, 4-4-1-1 oynayacak böyle bir kadro ile bana göre hem az gol yer hem de Avrupa dahil başarılı olur.

* ÖN LİBERO ADAYIM CARİOCA!
SONUÇ:
Dr. Gürkan diyor ki: Benim Fener'e ön libero adayım henüz 19 yaşındaki Gremio'lu Carioca'dır. Ancak hakemlerle konuşmasını da fazlaca izleyeceğiniz Biglia, Josico'dan da Maldonado'dan da daha iyi bir oyuncudur. 2012'ye kadar kontratı olduğu için transferi kolay bir oyuncu değildir. Sürekli adı Valencia ya da A.Madrid gibi kulüplerle anılır ama geldiği takdirde Fener'e katkı sağlar.

* ALEX'İ KESENDEN SAĞLIK RAPORU İSTEMEK GEREKİR
Kim kesilecek tartışması var, Fenerbahçe'de Ankaragücü maçı için. Cevabı kesin. Maldonado ve Josico'nun Deniz'den bir üstünlüğü yok. Ön liberoda sakatlığı yoksa Deniz ve Selçuk oynar. Orta alanın 2 kenarı Deivid ve Emre olur. 1 maçlık Uğur da formsuzluktan değil yorgunluktan dinlendirilir. Alex'in yeri tartışılmaz bile. Ve en önde de Güiza yer alır. Bu formu nedeni ile Güiza, Semih gelince yedek beklemeyi de öğrenir. Yok Deniz sakat ise Emre-Selçuk doğru tercihtir. Uğur'un dinlenmesi de başka maça kalır. Bu takımın bana göre orta alan direnci yüksek olur. Kenarlardaki yaratıcı oyuncular ve önlerindeki Alex sayesinde de çok pozisyon yakalarlar. Daha keyif veren bir Fenerbahçe izleriz.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Arda için uyarıyorum   / 21-11-2008
 Porto'yu yenerler   / 16-11-2008
 F.Bahçe, Benfica değildi Skibbe   / 15-11-2008
 Safran   / 10-11-2008
 G.Saray Benfica'nın ışığını söndürmeli   / 06-11-2008
 Delap'ı taklit et Gökhan   / 05-11-2008
 Alex yetişemiyor   / 02-11-2008
 Denizli çıldırmış olmalı (mı)?   / 01-11-2008
 Avrupa'ya 4-4-1-1   / 30-10-2008
 Dede'yi aştılar   / 26-10-2008
 
 
Biglia katkı yapar
İlk golü atmak Fener'e neden her zaman yaramıyor?
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
11.HAFTA
G.Birliği 0 Trabzon 1
Kocaeli 3 Denizli 2
Fenerbahçe 2 Ankaraspor 0
Eskişehir 1 Ankaragücü 3
Sivas 1 Konya 0
Hacettepe 0 Gaziantep 0
Kayseri 0 Antalya 0
Bursa 0 Beşiktaş 0
Galatasaray 2 İ.B.B. Spor 0
12.HAFTA
Gaziantep G.Birliği Cumartesi 14:00
Ankaragücü Fenerbahçe Cumartesi 15:00
Ankaraspor Galatasaray Cumartesi 19:00
Denizli Bursa Pazar 14:00
Konya Kayseri Pazar 14:00
İ.B.B. Spor Hacettepe Pazar 14:00
Antalya Kocaeli Pazar 14:00
Trabzon Sivas Pazar 15:00
Beşiktaş Eskişehir Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital